Kazne

Što su ulovili inspektori u HNŽ-u?

Gospodarstvo / Posao | 07. 09. 2022. u 13:03 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Inspektori Porezne uprave Federacije BiH – Županijskog poreznog ureda Mostar izvršili su 1. rujna ove godine 28 inspekcijskih brzih kontrola na području Mostara, Čapljine i Čitluka te izrekli novčane kazne u ukupnom iznosu od 29.100 maraka.

''U izvršenim kontrolama otkriveno je pet neprijavljenih radnika, jedan obveznik koji nije imao fiskalizirani fiskalni uređaj, sedam obveznika koji nisu evidentirali promet putem fiskalnog uređaja i jedan objekt koji je obavljao djelatnost bez odobrenja za rad nadležnog organa'', priopćila je Porezna uprava Federacije BiH.

Zbog utvrđenih nepravilnosti: zapošljavanje neprijavljenih radnika, nepostojanje fiskaliziranog fiskalnog uređaja, neevidentiranje prometa putem fiskalnog uređaja i rada bez odobrenja zapečaćena su četiri objekta, a u 12 slučajeva izdati su prekršajni nalozi s ukupno izrečenim novčanim kaznama u iznosu 29.100 maraka, dodaje se u priopćenju. 

Iz Porezne uprave kažu kako će nastaviti aktivnosti inspekcijskog nadzora na kontroli zakonitosti poslovanja poreznih obveznika i sprečavanju sive ekonomije i u narednom periodu.

Također pozivaju porezne obveznike kod kojih su utvrđene nepravilnosti da usklade svoje poslovanje i da poštuju zakone kako se ne bi izlagali sankcijama i nepotrebnim troškovima.

Uz navedeno, Porezna uprava FBiH poziva i građane, ako imaju saznanja o radu na crno, ali i drugim nepravilnostima, da prijavu mogu anonimno dostaviti putem: e-maila: [email protected] i [email protected]; SMS poruke na broj mobitela 061 724 610; besplatnog poziva na broj 080 020 333 i pošte na adresu Husrefa Redžića 4, Sarajevo, uz naznaku "Nepravilnosti".

Kopirati
Drag cursor here to close