Zna se i novi generalni

Smijenjena uprava BH Telecoma

Gospodarstvo / Posao | 21. 09. 2023. u 16:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na današnjoj sjednici Vlade Federacije Bosne i Hercegovine (FBiH) donosena je odluka o smjeni uprave javnog poduzeća BH Telecom, iako još uvijek od Vlade nije stiglo službeno priopćenje o ovoj smjeni.

Stara uprava koju je predvodio Sedin Kahriman na današnjoj sjednici Vlade FBiH je smijenjena, piše sarajevski Klix.ba, a na istoj sjednici je imenovana nova uprava, za čijeg je generalnog direktora imenovan Amel Kovačević, koji je prijedlog stranke Narod i pravda.

Novu upravu ovog poduzeća pored Amela Kovačevića će činiti i Erdal Ismalagić, Damir Čaušević, Muamer Durić, Anisa Lojo-Bajrić, Saša Palinić i Semir Ibrahimović.

Kovačević je ranije bio ministar financija u jednoj od prethodnih saziva Vlade Kantona Sarajevo.

U dosadašnjem iskustvu radio kao direktor u BBI banci kao i u Bamcardu. Prije toga u Orient Bank.

Također, Kovačević je bio službenik Ministarstva vanjskih poslova BiH. Od 2010. do 2013. bio je veleposlanik Bosne i Hercegovine u NR Kini i Mongoliji.

On je bio i predavač na International University of Sarajevo, te The Noel Baker Center for Business and Management Studies.

Podsjetimo, nakon prethodnih izbora, NiP-u su pripala mjesta u preduzeću BH Telecom.

Također, na današnjoj sjednici Vlade FBiH imenovane su i nove uprave u poduzećima Aerodroma Sarajevo, Željeznice FBiH, kao i Ginexa u Goraždu.

Kopirati
Drag cursor here to close