Informacija

Je li Damir Hadžić kandidat za direktora BH Telecoma?

Hadžić je trenutno predsjednik uprave "Euroherc osiguranja" d.d. Sarajevo.
Gospodarstvo / Posao | 04. 05. 2023. u 11:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Faktor.ba / Damir Hadžić

Nermin Nikšić, lider SDP BiH i premijer Federacije rekao u izjavi za portal "Avaza" da je netočna informacija da je Damir Hadžić najozbiljniji kandidat za novog direktora BH Telecoma.

Ovu informaciju objavio je portal Klix, pozivajući se na izvore iz vrha SDP BiH.

''Još jedan u nizu promašaja ovog portala kad su u pitanju informacije iz SDP-a BiH i o SDP-u BiH. Ne znam koja je potreba za ovakvim dezinformacijama, ali eto neka se drže svog izvora. Ovo je samo dokaz da već duže vremena imaju pogrešne informacije i pogrešan izvor kad je u pitanju SDP'' - rekao je Nikšić za "Avaz".

Klix podsjeća da je Hadžić bio na nekoliko važnih funkcija kao bivši državni ministar prometa i komunikacija, nekadašnji načelnik općine Novi Grad te jedan od najutjecajnijih kadrova SDP-a u eri Zlatka Lagumdžije.

Trenutno je predsjednik uprave "Euroherc osiguranja" d.d. Sarajevo.

U prosincu 2016. godine Kantonalno tužiteljstvo u Sarajevu je Hadžića i još nekoliko osoba optužilo da su zloupotrijebili službeni položaj i ovlaštenja kako bi Esedu Radeljašu omogućili nezakonitu isplatu odštete od preko milijun KM. U ovom postupku su se izjasnili da nisu krivi, a kasnije i oslobođeni optužbi, što je Vrhovni sud FBiH ukinuo nakon žalbe Tužiteljstva.

Kopirati
Drag cursor here to close