Grahovo

Sedam mjeseci tražili liječnika

Započeta je procedura nabavke ambulantnog vozila, kako bi se dodatno pomoglo starijoj populaciji koja živi u ruralnim dijelovima općine Grahovo.
Gospodarstvo / Posao | 05. 09. 2022. u 14:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bosansko Grahovo spada među najnerazvijenije općine Bosne i Hercegovine, stanje kojem je glavni uzrok ratno razaranje, devastacija infrastrukture i raseljavanje stanovništva, ali i neadekvatna razvojna politika županijske i federalne vlade u prethodnom razdoblju - poručili su u ponedjeljak iz Vlade Hercegbosanske županije.

Iako je općina bogata prirodnim resursima s povoljnom geografskom lokacijom, iz Vlade smatraju kako je bez ljudskih resursa ubrzavanje ekonomskog razvoja onemogućeno.

"Ključna pretpostavka povećanja ekonomske aktivnosti je osiguranje javnih usluga, poput vrtića, škola, socijalne i zdravstvene zaštite. U tom kontekstu, efikasnom suradnjom predstavnika općine Bosansko Grahovo, rukovodstva DZ Drvar i resornog Ministarstva rada, zdravstva, socijalne zaštite i prognanih, od srpnja mjeseca ove godine, osigurana je kontinuirano nazočnost liječnika, te pružanje osnovnih zdravstvenih usluga stanovnicima bez potrebe odlaska izvan općine", dodali su.

Iz Vlade HBŽ-a podsjećaju javnost da je natječaj za prijem liječnika bio otvoren od siječnja ove godine, što ukazuje na širi problem nedostatka kvalificirane radne snage.

"Građanima se zahvaljujemo na strpljenju i razumijevanju, a svima onima koji su u proteklom razdoblju pomagali u pronalaženju adekvatnog kadrovskog rješenja, posebno Udruženjima građana porijeklom iz općina Hercegbosanske županije, izražavamo veliku zahvalnost. Kako kaže čuvena misao 'Čovjek je dužan svome zavičaju', a u proteklom razdoblju imali smo prilike uvjeriti se da su se mnogi ponašali u skladu s njom, što može biti izuzetno važno da se preokrene negativni ekonomski trend u nekim narednim aktivnostima", smatraju iz Vlade HBŽ-a.

Od strane Ministarstva rada, zdravstva, socijalne zaštite i prognanih, kao nastavak aktivnosti na poboljšanju pružanja zdravstvenih usluga građanima Bosanskog Grahova, započeta je procedura nabavke ambulantnog vozila, kako bi se dodatno pomoglo starijoj populaciji koja živi u ruralnim dijelovima općine, ističe se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close