Zbog kašnjenja

Ryanair ukida niz jesenskih letova

"No, ako se kašnjenja pogoršaju ili se protegnu i na od siječnja do ožujka 2024. godine, možda ćemo morati ponovno razmotriti procjenu i blago je sniziti", dodao je O'Leary.
Gospodarstvo / Posao | 28. 09. 2023. u 16:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Irski diskontni avioprijevoznik Ryanair objavio je danas da će znatno smanjiti broj letova ove jeseni zbog kašnjenja naručenih Boeingovih zrakoplova. Ryanair, jedan od najvećih kupaca Boeingovih zrakoplova, navodi u priopćenju da je u razdoblju od rujna i prosinca očekivao isporuku 27 zrakoplova.

Zbog kašnjenja u proizvodnji u pogonu Spirit Fuselage u Wichiti, u saveznoj državi Kansas, i zastoja u popravcima i isporukama u Seattleu sada očekuju da će im od listopada do prosinca biti isporučeno samo 14 zrakoplova. Ryanair će zato od kraja listopada smanjiti broj letova, izvijestili su, dodajući da će putnike obavijestiti idućih dana elektronskom poštom.

Iz baze u belgijskom Charleroiu povući će tri zrakoplova, dva iz Dublina i pet iz zračnih luka u Italiji, uključujući Bergamo, Napulj i Pisu. Planiraju smanjiti broj zrakoplova i u britanskoj zračnoj luci East Midlands, portugalskom Portu i njemačkom Koelnu.

"Trenutno procjenjujemo da kašnjenja isporuka neće značajno utjecati na naš ciljani promet u ovoj godini od 183.5 milijuna (putnika)", rekao je izvršni direktor grupe Michael O'Leary.

"No, ako se kašnjenja pogoršaju ili se protegnu i na od siječnja do ožujka 2024. godine, možda ćemo morati ponovno razmotriti procjenu i blago je sniziti", dodao je O'Leary.

U srpnju kompanija je snizila procjenu broja putnika u ovoj godini sa 185 milijuna na 183.5 milijuna zbog mogućih kašnjenja naručenih Boeingovih zrakoplova i prosvjeda kontrolora zračnog prometa.

Upitan može li potvrditi kašnjenja i kada bi avioni mogli biti isporučeni, glasnogovornik Boeinga rekao je da cijene partnerstvo s Ryanairom i da ustraju u pružanju podrške.

Kopirati
Drag cursor here to close