Stvari treba mijenjati

Rustemović iz Agencije za lijekove BiH: Birao se kandidat iz struke potpuno nestranački

Obje dolaze iz struke iz oblasti farmacija, imaju minuli rad u Agenciji, pa je za očekivati, odlučnost, hrabrost i želju, kaže Rustemović
Gospodarstvo / Posao | 22. 05. 2023. u 08:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iz Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH jutros su uputili priopćenje koje se tiče imenovanja direktora i zamjenika.

''Ovih dana se polako završava procedura oko imenovanja direktora i zamjenika Agencije za lijekove BiH. Po mojim neformalnim saznanjima najbolji ocijenjeni kandidati na natječaju za direktora je Nataša Grubiša, zamjenička pozicija Sabina Bešlagić. Obje dolaze iz struke iz oblasti farmacija, imaju minuli rad u Agenciji, pa je za očekivati, odlučnost, hrabrost i želju za rješavanje problema koji godinama i mogu se tretirati kao kronični, loš materijalni status uposlenih, Pravilnik o sistematizaciji i organizaciji radnih mjesta, na radost puni petnaest godina, nije mijenjan, ni u slovu Uklesan u kamen, samo nedostaju matični brojevi, nekih pozicija i tako do vječnosti'', navodi Ramo Rustemović, predsjednik Sindikata Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH.

Dodao je da su imali 103 uposlena te da novog zapošljavanja više nije bilo.

''Vrtimo u krug i molimo Boga da preživimo. Agencija je dohodovna institucija puni proračun cca 15 milijuna KM na godišnjoj razini, svaki novi prijem stručni ljudi povećava se obujam posla, bolja kontrola lijeka i više novca. Izborom zamjenika Agencije za lijekove BiH, ispred Federacije, dugujem, mora se priznati birao se kandidat iz struke potpuno nestranački, na ovoj dobroj gesti i novim momentima u politici, zahvalnost Nerminu Nikšiću, premijeru Federacije BiH, koji nas je više puta osobno posjetio, zna sve naše probleme i evo pokazao dobru volju u konkretnom djelovanju'', poručio je Rustemović.

Kopirati
Drag cursor here to close