Od 28. studenog

Rusija otvoreno zaprijetila: ''Režemo opskrbu Europe plinom''

U priopćenju Gazprom optužuje Kijev da je opstruirao isporuku 52.52 milijuna kubičnih metara plina namijenjenog Moldaviji.
Gospodarstvo / Posao | 22. 11. 2022. u 20:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ruska državna plinska kompanija Gazprom večeras je zaprijetila da bi već sljedećeg tjedna mogla srezati opskrbu Europe plinom, javlja The Guardian.

U priopćenju Gazprom optužuje Kijev da je opstruirao isporuku 52.52 milijuna kubičnih metara plina namijenjenog Moldaviji.

"Količina plina koju je Gazprom osigurao za tranzit u Moldaviju preko Ukrajine je veća od fizičke količine koja je prešla granicu Ukrajine i Moldavije", objavio je Gazprom u priopćenju.

''Od ponedjeljka, 28. studenog, počet ćemo smanjivati opskrbu plinom ako se nastavi tranzitni disbalans plina kroz Ukrajinu za kupce u Moldaviji", navodi se u priopćenju.

Podsjetimo, ukrajinski plinovod je posljednji preostali plinovod kojim ruski plin i dalje stiže u zapadnu Europu nakon što je Gazprom isključio opskrbu plinovodom Sjeverni tok 1.

Ukrajina je zanijekala da blokira isporuke plina, kazavši kako je sav dogovoreni plin prema Moldaviji uredno transferiran

Kopirati
Drag cursor here to close