Oglas

Rudarima ponuđeno da odu raditi u Hrvatsku

Rudari su prošlog tjedna izašli na prosvjede ispred zgrade Gradske uprave Grada Zenica….
Gospodarstvo / Posao | 04. 04. 2023. u 13:22 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Firme za koje je radim posredničke poslove dale su mi signal da za sve rudare ima mjesta. Inače, ja radim za velike hrvatske kompanije, te kao posrednik nalazim ljude koji su spremni raditi'', izjavila je za Dnevni avaz Alma Imamović, koja već godinama radi kao posrednik za velike hrvatske kompanije.

Dodala je i to da svi ljudi koji odu u Hrvatsku imaju plaću i do tisuću eura, smještaj i obrok, te takva situacija mnogo olakšava.

''Svi koji dođu raditi u neku od firmi u Hrvatskoj, većinu novca šalju svojim obiteljima, tako pomažu i onima koji su u Bosni i Hercegovini'', navodi Imamović.

Naime, rudari su prošlog tjedna izašli na prosvjede ispred zgrade Gradske uprave Grada Zenica, čije je Gradsko vijeće na zasjedanju u četvrtak, naložilo gradonačelniku Fuadu Kasumoviću da deblokira račun tog poduzeća te da postigne sporazum za otplatu duga na rate, ali da se do danas nije postupilo po tim zaključcima.

''Zavisno društvo Rudnici mrkog uglja Zenica diskriminirano je od Grada Zenica za otpis zateznih kamata za već u potpunosti isplaćeni dug za komunalno-građevinsko zemljište'', ustvrdio je na današnjoj press-konferenciji direktor tog poduzeća Mensur Hukić.

Grad Zenica je sredinom prošlog mjeseca ponovo blokirao račun tog poduzeća za iznos od 3.055.064 KM po osnovu zateznih kamata, što je za posljedicu imalo činjenicu da su rudari 24. ožujka stupili u radnički neposluh, a početkom prošlog tjedna 15-ak članova Sindikalnog odbora i u štrajk glađu koji su prekinuli u četvrtak navečer.

Kopirati
Drag cursor here to close