Bunt

Računovođe osnovnih i srednjih škola HNŽ-a ujedinjene u svojim zahtjevima

Gospodarstvo / Posao | 26. 04. 2023. u 21:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Računovođe osnovnih i srednjih škola Hercegovačko-neretvanske županije nezadovoljne položajem i odnosom prema njihovom radnom mjestu, okupile su se u velikom broju u Mostaru na zajedničkom sastanku 26.4.2023.godine, u prostorijama Sindikata škola HNŽ. Definirajući zahtjeve i razgovarajući o problemima s kojima se svakodnevno susreću, potakli su lavinu nezadovoljstva za koje je krajnje vrijeme da se iznesu u javnost.

Predstavnici računovođa osnovnih i srednjih škola nazočit će u četvrtak 27.4.2023.godine na sastanku Malog vijeća sindikata, na kojem će biti prisutan i Ministar prosvjete, znanosti, kulture i sporta HNŽ, te pokušati izravno uz potporu sindikata utjecati na promjenu položaja njihovog radnog mjesta.

Traže da se koeficijenti za, po novome nazivu, administrativno- financijskog djelatnika izjednače sa koeficijentima tajnika škola. Ne pristaju na predloženo povećanje plaće za 2,5%, od strane Vlade HNŽ, čime bi se predložene plaće donekle izjednačile sa plaćama školskih majstora, tj. domara, točnije u nekih 100KM. 

''Nemamo ništa protiv predloženih povećanja plaća spremačicama i domarima za 15%, ali sramotno povećanje plaća računovođama za 2,5% smatramo krajnje nekorektnim i diskriminirajućim. Naša odgovornost  u odnosu na spomenuta radna mjesta je nemjerljiva'', ističu računovođe.

Računovođe su zahtjev za sastanak uputile nadležnom ministarstvu i Vladi HNŽ, te uz česte upite i kontakte na žalost ostale bez odgovora.

Radno mjesto računovođa istiskuje samostalnost, stručnost i odgovornost koja nije ništa manja od tajnika škole, te prema Zakonu o računovodstvu i reviziji može biti i krivično odgovoran. Ukoliko se naši zahtjevi nastave uporno ignorirati, bit ćemo primorani obustaviti naš posao te uvelike otežati poslovanje škola i ministarstva.- naglasile su računovođe.

Što će se dalje događati po pitanju radnog mjesta računovođa, ostaje za vidjeti.

Kopirati
Drag cursor here to close