Samo u BiH

Profesora u BiH smijenili jer je trudan! "Zovu me, čestitaju mi"

Pašalić se u srpnju 2023. godine javio na natječaj za člana Skupštine Javnog poduzeća Gradska dvorana i regularno izabran kao jedan od tri člana Skupštine.
Gospodarstvo / Posao | 07. 03. 2024. u 17:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Amira Pašalića, profesora tjelesnog i zdravstvenog odgoja iz Sanskog Mosta, trenera u Omladinskom košarkaškom klubu "Sana", smijenili su sa jedne javne funkcije jer je trudan.

Dobro, čovjek nije baš trudan, ali objašnjenje na Općinskom vijeću Sanskog Mosta je bilo upravo takvo.

Pašalić se u srpnju 2023. godine javio na natječaj za člana Skupštine Javnog poduzeća Gradska dvorana i regularno izabran kao jedan od tri člana Skupštine.

"Kao sportski radnik svoju dužnost sam obavljao u skladu sa zakonom i pravilnicima", ističe i dodaje da ga je u utorak te dužnosti razriješilo Općinsko vijeće Sanskog Mosta.

Vijećnici su dobili objašnjenje da je razlog njegova trudnoća. No kako je zapravo došlo do toga?

"Jučer čujem da je jedna od točaka na Općinskom vijeću i moje razrješenje. Ali dobro, ne igra mi to nikakvu ulogu, samo obaveza manje. Međutim, kad je došla na red ta točka dnevnog reda, kolega moj DIF-ovac što radi sa mnom u školi, ustao je za govornicu i pitao: "Zašto razrješavate Amira, čovjek je radio dobro posao, sve po zakonu, sve je dobro funkcioniralo...?" Da bi pomoćnica načelnika Općine izašla da objasni i rekla: "Pa razlog je trudnoća". Svi su se smijali u Općinskom vijeću i onda se javio načelnik Sanskog Mosta i objasnio da je pomoćnica pomiješala točke dnevnog reda", pojašnjava Pašalić za Faktor.

Otkako se ovo pročulo u gradu, Pašalića zovu i šalju mu poruke sa raznim dosjetkama, pa ga između ostalog pitaju u kojem je mjesecu trudnoće i čestitaju mu. Što se trudnoće tiče, pretpostavka je da je neka dama tražila razrješenje zbog trudnoće.

"Ja za to sve nisam ni znao dok me sinoć nije jedan kolega nazvao i ispričao mi. Prvo mi čestita na trudnoći, mislim se, šta mu je", kaže Pašalić koji se na kraju i sam šalio s tim, pa obzananio i na društvenim mrežama uz poruku vijećnicima:

"Hvala vam dragi vijećnici što se brinete za mene i moje zdravlje".

Kopirati
Drag cursor here to close