Propala akcija

Samo u BiH: Specijalci se zaglavili u liftu, dileri pobjegli

Akcija je krenula po zlu, jer su se četvorica policajaca zaglavila u liftu koji je prema svojoj konstrukciji bio namijenjen za dvije osobe.
Vijesti / Crna Kronika | 22. 02. 2022. u 12:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nesvakidašnja situacija zabilježena je u Tuzli proteklog petka za vrijeme policijske akcije koja je doživjela svoj fijasko, jer se grupa pripadnika specijalne policije, koja je imala zadatak uhapsiti dvojicu dilera, zaglavila u liftu stambene zgrade.

Prema informacijama koje su za Klix.ba potvrđene iz više izvora, grupa pripadnika Specijalne jedinice Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova Tuzlanskog kantona proteklog petka krenula je na zadatak u okviru kojeg su trebali uhititi dvije osobe osumnjičene za stavljanje droge u promet.

Osumnjičeni su se nalazili u jednom stanu na 13. katu stambene zgrade u Tuzli. Međutum, akcija je krenula po zlu jer su se četvorica policajaca zaglavila u liftu koji je prema svojoj konstrukciji bio namijenjen za dvije osobe.

Izvori portala Klix.ba navode da su zaglavljeni policajci potom zatražili pomoć, a takvu informaciju osumnjičeni dileri su iskoristili kao priliku za bijeg, uz odbacivanje određene količine droge koju su imali uz sebe.

Nedugo nakon toga zaglavljeni policajci su nepovrijeđeni izvučeni iz lifta, a kao učesnici akcije koja je u potpunosti doživjela fijasko vratili su se u prostorije postrojbe, bez dilera koji su i dalje na slobodi.

Da li će i kakvim sankcijama biti podvrgnuti policajci koji su, očito nepromišljeno ušli u lift, za sada nije poznato, a iz Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova Tuzlanskog kantona o ovom slučaju službeno se nisu oglašavali.

Kopirati
Drag cursor here to close