Apel Vijeću ministara

Problemi u Agenciji za lijekove: Nedostaje im stručni kadar

Predsjednik Sindikata Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH Ramo Rustemović istakao je da ovih dana svi su u ambijentu iščekivanja formiranja nove vlasti.
Gospodarstvo / Posao | 19. 12. 2022. u 08:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Agencija za lijekove i medicinska sredstva BiH, i dalje čeka da Vijeće ministara da zeleno svjetlo za upražnjavanje radnih mjesta.

Predsjednik Sindikata Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH Ramo Rustemović istakao je da ovih dana svi su u ambijentu iščekivanja formiranja nove vlasti, piše Avaz.ba

''Neko slavi neki očajavaju, a mi u Agenciji za lijekove i medicinska sredstva BiH, imamo samo nadu koja je dobra svodilja smrti, nažalost. Nedostaju stručni ljudi, neophodne funkcije u sektorima Agencije, ljudi odlaze u penziju, neki zbog lošeg materijalnog stanja, a bogami neki više neće ni da se nadaju. Vijeće ministara, u ovom sazivu već dvije godine nam drži zahtjeve za popunu upražnjenih radni mjesta, interni premještaja, farmaceuta, analitičara, pralja laboratorijskog posuđa koje više nema u redovnom radnom odnosu'', rekao je Rustemović.

Dodao je da kako se premoštava nedostajuća, radna mjesta to oni najbolje znaju.

''Naravno neki ljude rade na više poslova, ne čekajući da poslovi kontrole kvaliteta lijeka po svojoj obimnosti i kvalitetu budu ugroženi. S obzirom na to da je Agencija za lijekove i medicinska sredstva u službi očuvanja i unapređenja zdravlja, primarno je zbog pacijenata na cijeloj teritoriji BiH, a uz to je stručna institucija medicinsko zdravstvene djelatnosti, donosi novac u proračun Vijeća ministara, molim politike da spuste podignute rampe, da nam pod hitno dozvole zanavljanje upražnjenih radnih mjesta. Mi samo da radimo i postojimo'', poručio je Rustemović.

Kopirati
Drag cursor here to close