Ostajemo ovdje

Postavljen šator ispred Vlade HNŽ

Vuković je kazao kako neće odustati od štrajka i pritom najavio kako će u šatorima ostati dok se njihova pitanja ne riješe.
Gospodarstvo / Posao | 24. 01. 2021. u 22:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U nedjelju, ispred zgrade Vlade HNŽ u Mostaru, članovi sindikatata zdravstva su postavili šator.

"Od ponedjeljka dolazimo opet pred Vladu HNŽ-a ovdje ćemo postaviti šatore, postavit ćemo vreće za spavanje i ostajemo ovdje dok se ova situacija ne riješi", poručio je predsjednik Nezavisnog strukovnog sindikata radnika u zdravstvu HNŽ-a Dalibor Vuković.

Podsjetimo, sindikati zdravstva u Hercegovačko-neretvanskoj županiji (HNŽ) pozvali su u petak premjera Nevenka Hercega da smjeni ministara zdravstva Gorana Opsenicu i njegova pomoćnika Antonija Vujicu, jer ih smatraju za najveće krivce što dosad nije potpisan kolektivni ugovor.

"U ovom trenutku 2.600 zdravstvenih radnik HNŽ-a identificirale su tri sobe koje su direktno odgovorne što do sada kolektivni ugovor nije potpisan, a to su premjer Nevenko Herceg, resorni ministar zdravstva Goran Opsenica i pomoćnik ministra Antonio Vujica", izjavio je novinarima Vuković.

Dodao je da ako premjer Herceg kaže da on nije u ovom timu i da je problem s resornim ministrom i njegovim pomoćnikom, neka onda odmah smjeni njih dvojicu, jer su, kako kaže Vuković, oni "najveći krivci i prave te pravne zavrzlame i marifetluke tako da odulje postupak pregovaranja".

Iz sindikata su za ponedjeljak 25. sijećanj, najavili još masovniji skup pred zgradom Vlade HNŽ.

"U ponedjeljak najveća, najmasovnija prosvjedna šetnja u borbi za naša prava. Pozivamo sve građane koji nas podržavaju da nam se priključe. Idemo još jače, do kraja. Pod sloganom SVI PRED VLADU!", stoji u pozivu.

Kopirati
Drag cursor here to close