Ensad Korman

Policija treba biti najjača karika društva, štit naše države i njenih građana

Školovanje na policijskoj akademiji je završilo ukupno 27 polaznika od čega su 23 muškarca i 4 žene.
Gospodarstvo / Posao | 28. 05. 2019. u 15:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na Policijskoj akademiji u Sarajevu danas je održana svečanost povodom završetka XIX. generacije kadeta osnovne policijske obuke za čin ''mlađi inspektor'' za potrebe Federalne uprave policije.

Svečanosti su prisustvovali visoki dužnosnici Federalnog ministarstva unutarnjih poslova i Federalne uprave policije, te rodbina i prijatelji polaznika koji su završili školovanje.

Školovanje na policijskoj akademiji je završilo ukupno 27 polaznika od čega su 23 muškarca i 4 žene.

Tim povodom, prisutnima se obratio direktor Policijske akademije Nusret Beširević koji je čestitao polaznicima na postignutim rezultatima i uspješno završenom školovanju.

Posebno se zahvalio nastavnicima što su uložili napore za postizanje dobrih rezultata za vrijeme školovanja.

Naveo je da je ostvareni napredak u obuci očigledan i da je obuka koju su uspješno završili osnovni temelj na kojem će graditi svoju karijeru, Direktor Policijske akademije Nusret Beširević se posebno zahvalio Federalnoj upravi policije koja je pružala podršku tijekom školovanje ove generacije mladih policijskih službenika.

Nakon direktora policijske akademije, nazočnima se obratio zamjenik direktora Federalne uprave policije, Ensad Korman, koji je također čestitao polaznicima na uspješno završenom školovanju.

''Policija je najbitiniji temelj, ali i stub očuvanja sigurnosti u našoj zemlji. Naši građani su nam ukazali povjerenje, i mi smo dužni da to povjerenje i opravdam. Naš posao je da štitimo i čuvamo građane Bosne i Hercegovine od svake sigurnosne prijetnje, i oni nam moraju bezuvjetno vjerovati. Vama, našoj mladoj snazi, želim da poručim, da morate biti svjesni da od danas ravnopravno stojite rame uz rame sa svojim starijim kolegama, iskusnijim kolegama od kojih morate učiti kako postati pravi profesionalci, jer je naš glavni alat i oružje u borbi protiv kriminala znanje, vještina, hrabrost, i naravno sila, onda kada je ona neophodna. Svi zajedno moramo uvijek biti fokusirani na činjenicu, da samo putevima: časti, pravde, poštenja, zakona i zajedništva možemo uspješno, i na pravi način boriti se protiv kriminal. Budite svjesni, da je policija taj segment društva koja treba biti najjača karika, i štit naše države i njenih građana. jer mi smo najodgovorniji za mir, stabilnost i sigurnost u našoj državi, a uvijek moramo biti spremni da adekvatno odgovorimo na svaki izazov i svaku sigurnosnu prijetnju. Budite ponosni što postajete dio ovog sustava, i što ćete imati priliku da se borite za bolju budućnost vaše djece, i svih nas zajedno'', poručio je mladim policajcima zamjenik direktora Federalne uprave policije, Ensad Korman.

Nakon što su polaznicima uručene diplome o završenom školovanju na Policijskoj akademiji, pred zamjenikom direktora Federalne uprave policije, Ensadom Korman, isti su svečano prisegnuli, te tako službeno postali policijski službenici Federacije Bosne i Hercegovine.

Kopirati
Drag cursor here to close