Reagiranje

Policija nezadovoljna: Vlada HNŽ kupuje vrijeme i odugovlači isplatu

Iz Sindikata policije u HNŽ-a kažu kako su u potpunosti svjesni da za isplatu ove vrste dugovanja nije potreban nikakav rebalans…
Gospodarstvo / Posao | 27. 10. 2021. u 11:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Sindikat policije u HNŽ-a je nezadovoljan rezultatima pregovora predstavnika Vlade HNŽ i Koordinacije sindikata proračunskih korisnika u HNŽ'', naveo je Upravni odbor spomenutog sindikata reagirajući na sastanka sindikalista s premijerom i zastupnikom u županijskoj skupštini i drugim predstavnicima Vlade HNŽ-a.

''Na sastanku se najmanje pričalo o temama koje su usuglašene na sastanku Koordinacije, a to su dugovanja po izvršnim sudskim odlukama i povećanje osnovice plate. U tom pravcu posebno nezadovoljstvo izražavamo dijelom koji se odnosi na isplatu dugovanja po izvršnim sudskim odlukama, te smatramo da Vlada HNŽ još jednom pokušava 'kupiti vrijeme' i izbjeći isplatu u skladu s proračunom HNŽ-a za 2021. godinu i Akcijskim planom Vlade iz 2020. godine'', navodi se u reagiranju policijskog sindikata.

Foto: Bljesak.info / Sastanak sindikata i Vlade HNŽ

Kažu kako su u potpunosti svjesni da za isplatu ove vrste dugovanja nije potreban nikakav rebalans, ''nego samo odluka Vlade kako je i dogovoreno sa ministrima unutarnjih poslova i financija na sastanku održanom 24. lipnja 2021. godine''.

''Dosadašnjim 'rebalansima' ta sredstva su redovno završavala na drugim proračunskim stavkama. S tim u vezi tražimo da se na prvoj narednoj sjednici Vlade donese Odluka o isplati sredstava planiranih proračunom za 2021. godinu. Sindikat policije HNŽ ima odluku Upravnog odbora o poduzimanju svih zakonom dozvoljenih aktivnosti za ostvarenje prava svojih članova i ni u jednom momentu ne dvojimo oko provođenja iste. Neplanirana dešavanja sa sastanka Vlade i Koordinacije samo će zahtijevati dodatno vrijeme za usuglašavanje konkretnih aktivnosti od strane našeg Upravnog odbora o čemu ćete biti blagovremeno obaviješteni'', naveli su iz ovog sindikata.

Podsjećamo, nakon maratonskog sastanka sa sindikatima proračunskih korisnika i predstavnicima Vlade HNŽ-a odlučeno je kako najavljenih štrajkova neće biti.

Kopirati
Drag cursor here to close