?

Policajci u HNŽ-u još uvijek čekaju na plaću

Naime, plaća je na račun policiji HNŽ-a trebala 'leći' u petak 12. studenog, kad i ostalim proračunskim korisnicima, no to nije bio slučaj.
Gospodarstvo / Posao | 16. 11. 2021. u 09:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policija u HNŽ-u još uvijek nije dobila plaću za prethodni mjesec, doznaje Bljesak.info.

Naime, plaća je na račun policiji HNŽ-a trebala 'leći' u petak 12. studenog, kad i ostalim proračunskim korisnicima, no to nije bio slučaj.

Ranije je Nail Balić, ispred sindikata policije, poručio kako je razlog zastoja vjerojatno u određenim razlikama koje su bile za ožujak, te da bi plaća trebala biti isplaćena 'ovih dana'.

Informaciju o nedobivanju plaće policajcima, s druge strane, neki dovode i u vezu sa lošom reakcijom policije u huliganskim neredima koji su obilježili protekli vikend.

Policija je nedavno održala i štrajk upozorenja, a imaju i dalje planove u istom smjeru.

''Mi ćemo najvjerovatnije u ovom tjednu sazvati upravni odbor i odrediti ćemo se o daljnjim koracima'', istaknuo je ranije Balić.

Podsjećamo, Sindikat policije Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) održao je 10. studenog jednosatni štrajk upozorenja zbog neisplaćenih dugova po pravosnažnim sudskim presudama.

Sindikat od Vlade HNŽ-a traži isplatu četiri i pol milijuna maraka do konca proračunske godine, od ukupno 27 milijuna maraka dugovanja, uključujući kamate, koja su se nakupila još od 2003. godine kada su i pokrenuti sudski procesi zbog kršenja radnih prava po važećim kolektivnim ugovorima.

Kopirati
Drag cursor here to close