U Sarajevu

PoWEr - vjetar u leđa ženskim biznisima

Značajna faza programa je i proces mentoringa, u okviru kog je svaka sudionica, uz savjetovanje uspješnih preduzetnika imala priliku savladati prepreke i izazove u procesu razvoja poslovne ideje u uspješan biznis.
Gospodarstvo / Posao | 31. 03. 2018. u 21:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Žene koje imaju poslovnu ideju i želju da pokrenu vlastiti biznis  u BIH, konačno su dobile svoju priliku.

Naime, Fondacija za društveno-ekonomski razvoj 787, uz podršku Ministarstva vanjskih poslova Sjedinjenih Američkih Država (Department of State), od rujna 2017. godine, implementira program ekonomskog osnaživanja žena ''PoWEr''.

Fondacija 787, je u proteklim mjesecima pružala podršku za 16 sudionica iz Bihaća, Nove Kasabe, Jajca, Kaknja, Sarajeva, Mostara, Visokog, Kupresa, Travnika, Ilijaša. 

Sudionice su imale priliku unaprijediti znanja i vještine u oblastima relevantnim za osnivanje i razvoj biznisa, raditi na razvoju poslovnog modela za svoju ideju, proći edukacije iz oblasti poput financijskog menadžmenta, marketinga, ljudskih resursa itd. Značajna faza programa je i proces mentoringa, u okviru kog je svaka sudionica, uz savjetovanje uspješnih preduzetnika imala priliku savladati prepreke i izazove u procesu razvoja poslovne ideje u uspješan biznis.

Nakon 7 mjeseci rada, na završnoj konferenciji su predstavljene sudionice i njihove poslovne ideje. Elisabeth Blumenthal, iz Američkog veleposlanstva  u Sarajevu, čestitala je sudionicama na hrabrosti za pokretanje vlastitog biznisa, te istakla zadovoljstvo što je program postigao planiranje ciljeve. Učesnice su sa prisutnima i medijima podijelile iskustva sa programa.

Zerina Imamović, iz Sarajeva koja je u procesu pokretanja brenda ''UndercoverFashion'', istaknula je kako je program „PoWEr“ najbolji program u kojem je sudjelovala.

''Naučila sam pisati poslovni plan, najbolja predavanja su mi iz brendiranja i marketinga, te je program pravi vjetar u leđa za nastavak razvoja mog biznisa''

Jedina žena u BiH koja je vlasnica destilerije, te proizvodi alkoholne likere pod nazivom „S-kraljica“, Sabina Krivić iz Visokog navela je da je zahvalna Fondaciji 787 na svemu što je imala priliku naučiti, ali da istovremeno najviše cijeni što predavače može kontaktirati i nakon završetka programa, te posavjetovati se o svim aspektima rada na tržištu.

Kopirati
Drag cursor here to close