Logično

O neradnim danima: Obzirom da Prvi svibanj 'pada' u srijedu, slavit ćemo i u četvrtak

Obzirom da Prvi svibanj 2024. godine pada u srijedu, obavještavamo javnost da će neradni dani u Federaciji Bosne i Hercegovine biti srijeda, 1. svibanj, te četvrtak, 2. svibanj
Gospodarstvo / Posao | 25. 04. 2024. u 09:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike obavještava javnost da se, prema Zakonu o praznicima, koji se primjenjuje kao federalni zakon u skladu s Uredbom o preuzimanju i primjeni saveznih zakona odnosno Zakonom o potvrđivanju uredbi sa zakonskom snagom Prvi svibanj obilježava kao međunarodni praznik rada tijekom dva dana (1. i 2. svibnja).

''Obzirom da Prvi svibanj 2024. godine pada u srijedu, obavještavamo javnost da će neradni dani u Federaciji Bosne i Hercegovine biti srijeda, 1. svibanj, te četvrtak, 2. svibanj 2024. godine'', navedeno je u prioćenju.

U skladu s tim, tijekom praznika poslodavci, ustanove, organi uprave i druge pravne osobe neće biti otvoreni.

''Federalno ministarstvo rada i socijalne politike ovom prilikom želi čestitati svim radnicima Prvi svibanj, praznik rada. Ovaj praznik je prilika da istaknemo važnost čovjeka kao najvažnijeg resursa, te se podsjetimo da je najveća vrijednost na tržištu rada upravo kvalitetna radna snaga. 

Pozivamo poslodavce da poštuju prava radnika koja im garantira Zakon o radu, te da osiguraju sigurno i pravedno radno okruženje za sve zaposlene'', priopćeno je iz Kabineta federalnog ministra rada i socijalne politike Adnana Delića.

Kopirati
Drag cursor here to close