Novinarstvo i novi mediji

Novinari iz BiH išli na obuku u Tursku

Novinarstvo i novi mediji
Gospodarstvo / Posao | 14. 06. 2023. u 17:11 Anadolija Agencija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Turska agencija za međunarodnu suradnju i koordinaciju TIKA i Turska radiotelevizija (TRT) organizirali su napredni nivo obuke "Novinarstvo i novi mediji" koju je pohađalo 24 novinara iz sedam država Balkana, javlja Anadolija.

Iz TIKA-e je priopćeno kako ta agencija i TRT nastavljaju s realizacijom projekata povećanja kvalificiranih ljudskih resursa u prijateljskim i bratskim zemljama Balkana.

Novinari iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Crne Gore, Kosova, Sjeverne Makedonije i Srbije sudjelovali su u programu obuke "Napredna obuka za novinarstvo novih medija" održanom u prostorijama TRT-a u Ankari.

Foto: Anadolija / Novinari iz sedam država Balkana u Turskoj

Riječ je o programu koji je nastavak obuke koja je prošle godine održana za novinare u četiri balkanske zemlje, uključujući i BiH.

Polaznici su ovog puta imali praktičnu obuku u Ankari. U okviru obuke održana su predavanja i radionice u oblastima kao što su osnove kreiranja vizuelnog jezika na kameri, digitalni mediji i dizajn, video produkcija za društvene mreže te upravljanje digitalnim medijima i izvještavanje.

Nakon tjedne obuke održana je svečana dodjela certifikata.

"Jedna od regija u kojem smo uradili najviše projekata je Balkan. To je pokazatelj važnosti koju pridajemo ovoj regiji. U ovom kontekstu, brinemo o razvoju ljudskih resursa i razmjeni iskustava", kazao je na ceremoniji dodjele certifikata šef Odjela TIKA-e za vanjske odnose i partnerstvo Ugur Tanyeli.

Zamjenik šefa Odjela TRT-a za obrazovanje Ubeydullah Yener istaknuo je da je medijski sektor vrlo brzo digitaliziran.

"Nadam se da ćete zahvaljujući ovoj obuci proizvoditi efikasniji sadržaj u digitalnom svijetu", rekao je Yener.

Planirano je da se i ubuduće nastave medijske obuke koje se organiziraju u suradnji s TIKA-om i TRT-om za novinare iz različitih regija.

Foto: Anadolija / Novinari iz sedam država Balkana u Turskoj
Kopirati
Drag cursor here to close