Odjel softvera

Novi val otkaza u Boschu - 1.200 radnika ostat će bez posla

Glavni je razlog novog vala otkaza, koji će u Njemačkoj ugasiti 950 radnih mjesta, znatno sporiji razvoj potpuno automatizirane vožnje no što se očekivalo.
Gospodarstvo / Posao | 18. 01. 2024. u 16:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Njemački dobavljač automobilskih dijelova Bosch planira ukinuti 1.200 radnih mjesta u poslovanju s razvojem softvera do kraja 2026. godine, rekao je u četvrtak glasnogovornik tvrtke, potvrdivši izvješće dnevnika Handelsblatt.

Uprava još nije razgovarala s predstavnicima radnika, rekao je glasnogovornik, aludirajući na planirane otkaze koji još nisu podijeljeni.

U prosincu kompanija je najavila da će do kraja 2025. ukinuti 1.500 radnih mjesta u odjelima razvoja, administracije i prodaje u Feuerbachu i Schwieberdingenu zbog promjenjive potražnje i novih tehnologija u automobilskom sektoru.

Glavni je razlog novog vala otkaza, koji će u Njemačkoj ugasiti 950 radnih mjesta, znatno sporiji razvoj potpuno automatizirane vožnje no što se očekivalo, izvijestio je Handelsblatt.

“Tranziciju trenutno koče slabo gospodarstvo i visoka inflacija, koje su, među ostalim, izazvali rast troškova energije i sirovina”, stoji u priopćenju kompanije.

Zaposlenici odjela softvera obaviješteni su o planovima u srijedu poslijepodne, rekao je glasnogovornik.

Kopirati
Drag cursor here to close