Reguliranje mirovina

NATO i EUFOR o pitanju odštetnih zahtjeva za socijalne doprinose

Stav NATO-a i EUFOR-a o prosvjedu ispred baze Butmir
Gospodarstvo / Posao | 23. 02. 2018. u 12:59 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

NATO stožer Sarajevo i Snage Europske unije (EUFOR) konstantno vode računa o svojim odgovornostima koje imaju kao poslodavci, a po pitanju odštetnih zahtjeva za socijalne doprinose, NATO stožer Sarajevo i GK EUFOR-a trude se da svi budući postupci budu procesuirani na optimalan način, priopćeno je iz NATO stožera Sarajevo i EUFOR-a.

U međuvremenu, pojašnjava se, NATO stožer Sarajevo se nada da će dobiti odobrenje za raspolaganje financijskim sredstvima koje je ranije odobrio Odbor za proračun NATO-a, kao i konačno odobrenje od višeg zapovjedništva da primjeni metodologiju za reguliranje mirovina.    

Ističu da je imenovanje neovisnog člana Arbitražnog suda također važno kako bi se nastavilo donošenje odluka za odštetne zahtjeve koji su trenutno u žalbenom postupku.

Kako bi uspostavili Arbitražni sud, NATO stožer Sarajevo i EUFOR poslali su 30. kolovoza 2017. godine prijedlog lokalnim vlastima za novog neovisnog člana Arbitražnog suda, a 15. studenog 2017. godine poslano je još jedno pismo.

Nedavno su zapovjednici NATO stožera Sarajevo i EUFOR-a poslali pismo premijerima FBiH i RS u kome su tražili njihovu pomoć da se ubrza procedura za imenovanje predloženog člana Arbitražnog suda.

NATO stožer Sarajevo i GK EUFOR-a su i dalje optimistični da će lokalne vlasti podržati ubrzavanje procedure za to imenovanje, priopćeno je iz NATO stožera i EUFOR-a u Sarajevu.

Kopirati
Drag cursor here to close