Vlada FBiH

Nastavljaju se aktivnosti na reformi javne uprave

Federalna vlada zadužila je nadležna federalna ministarstva i druge federalne organe uprave da blagovremeno dostave svoje doprinose za potrebe 5. sastanka Posebne grupe za reformu javne uprave.
Gospodarstvo / Posao | 22. 12. 2020. u 17:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine primila je na znanje informaciju o održavanju 5. sastanaka Posebne grupe za reformu javne uprave.

U ime Vlade FBiH u okviru političkog dijaloga na visokom nivou nazočit će pomoćnik federalne ministrice financija Alija Aljović, federalni ministar pravde Mato Jozić, tajnica Vlade FBiH Edita Kalajdžić, direktor Ureda Vlade FBiH za europske integracije Vjekoslav Čamber, te direktor Agencije za državnu službu FBiH Refik Begić.

Federalna vlada zadužila je nadležna federalna ministarstva i druge federalne organe uprave da blagovremeno dostave svoje doprinose za potrebe 5. sastanka Posebne grupe za reformu javne uprave, te da imenuju predstavnike za izlaganje na tehničkom dijelu sastanka.

Također, data je suglasnost za sudjelovanje i ostalim ministarstvima i organima uprave Vlade FBiH u okviru dijaloga na visokom nivou, ukoliko izmjene dnevnog reda, od stane Europske komisije ili Bosne i Hercegovine, budu zahtijevale njihovo učešće.

Kopirati
Drag cursor here to close