Restrukturiranje tvrtke

Musk bi mogao otpustiti polovicu zaposlenika Twittera

Ako su nove informacije koje kruže mrežom točne, bez posla u kompaniji moglo bi ostati više od 3700 ljudi, a ostatak bi se morao vratiti u urede.
Gospodarstvo / Posao | 03. 11. 2022. u 14:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Elon Musk uskoro će, čini se, pokrenuti veliku čistu unutar kompanije za koju je dao 44 milijarde dolara. Prema posljednjim informacijama koje dolaze od izvora upoznatih sa situacijom, Musk priprema otkaze za čak polovicu zaposlenika kompanije. Riječ je o velikoj brojci od oko 3750 osoba.

No pored onih kojima će Musk pokazati izlazna vrata, dio njih sam bi mogao napustiti kompaniju također zbog novog vlasnika, odnosno jednog neugodnog iznenađenja koje priprema.

Naime, prije ovih tektonskih promjena, zaposlenici Twittera sami su mogli odlučiti s kojeg će mjesta raditi, što mnogima itekako odgovara. To bi se sada također moglo promijeniti.

Izvori Bloomberga kažu kako će, uz moguće određene iznimke, zaposlenici kompanije u budućnosti morati raditi iz ureda, javlja Zimo.

Neka su istraživanja provedena proteklih godinu dana pokazala kako rad od kuće mnogima postaje jedna od najbitnijih stavki na radnom mjestu te da bi, u slučaju da nemaju tu mogućnost, potražili novi posao.

Tek treba vidjeti što će biti s ekipom iz Twittera, no ne bi se trebali čuditi ako će dio dignuti sidro i pronaći novi posao koji će im nuditi fleksibilnije uvjete.

Također, nije isključena mogućnost kako bi Musk mogao najaviti ukidanje rada od kuće kako bi neke zaposlenike tako nagovorio da sami napuste kompaniju i time mu olakšaju posao oko otkaza.

Neki su zaposlenici Twittera još ranije napustili tvrtku, nezadovoljni situacijom koja se stvorila od Muskove ponude za preuzimanje, a jedna od prvih odluka novog šefa ove društvene mreže odnosila se na otpuštanje nekoliko vodećih ljudi Twittera, uključujući i dotadašnjeg izvršnog direktora Agrawala.

Razlog otkaza je jasan - smanjenje troškova, no pitanje je kako će kompanija moći nastaviti s radom ako je napusti polovica zaposlenih.

Službeno, Musk još nije objavio informacije o otkazima, no s obzirom na to da se informacije o otpuštanjima konstantno objavljuju u različitim medijima i dolaze iz više izvora, čini se kako je to neizbježna sudbina za brojne zaposlenike tvrtke.

 

Kopirati
Drag cursor here to close