Konferencija

Mostar - Raspravljalo se o unaprjeđenju znanja u poslovanju malih biznisa

U Mostaru je održana konferencija "Unaprjeđenje znanja u poslovanju malih biznisa".
Gospodarstvo / Posao | 24. 02. 2024. u 13:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U atmosferi dijaloga i suradnje, u Vijećnici Grada Mostara, u petak 23. veljače 2024. održana je konferencija "Unaprjeđenje znanja u poslovanju malih biznisa" koju su organizirali Grad Mostar i Institut za regionalni razvoj.

Okupivši ključne aktere iz poslovnog, akademskog i javnog sektora, konferencija je pružila platformu za razmjenu ideja i razmatranje najnovijih trendova i inicijativa usmjerenih na podršku malim poduzetnicima, priopćili su organizatori konferencije.

Rasprave o zapošljavanju, ruralnom razvoju i inovacijama kao temeljima uspješnog poslovanja

Na konferenciji su se izdvojila brojna značajna predavanja i paneli. Voditeljica projekta, Mirjana Milićević, i glavna savjetnica Grada Mostara, gđa Radmila Komadina, otvorile su događaj, istaknuvši važnost podrške malim biznisima u lokalnoj ekonomiji. Pomoćnik ministra trgovine, turizma i zaštite okoliša HNŽ, Nazif Nezirić, i viši samostalni referent za odnose sa NVO i vjerskim zajednicama Grada Mostara, Sabina Memić, predstavili su planove za potporu poduzetništvu u gradu i županiji, dok je Helena Lončar, ravnateljica Zavoda za zapošljavanje FBiH, informirala prisutne o aktualnim programima zapošljavanja Zavoda za 2024. godinu.

Kroz predstavljanje programa zapošljavanja te primjere uspješnih projekata poput onih koje je realizirala Hrvatska udruga za turizam i ruralni razvoj "Klub članova selo", konferencija je kroz veoma interesantno i korisno izlaganje Dijane Katice, ukazala na važnost inovacija i suradnje u poticanju održivog razvoja ruralnih područja.

Foto: PR / U Mostaru održana konferencija "Unaprjeđenje znanja u poslovanju malih biznisa" 

Posebno je zanimljiv bio panel "Potpora i mogućnosti zapošljavanja mladih i žena" koji je moderirala Irma Dedić. Panelisti, uključujući predstavnike gospodarskih komora  Mia Glamuzina – Gospodarska komora FBiH i gosp. Aner Kruškonja – Obrtnička komora HNŽ) i Asocijacije poduzetnika Hercegovine ( Damir Vidačak i  Sandro Zovko), razmatrali su izazove s kojima se mladi i žene suočavaju u poslovnom svijetu te su istaknuli mogućnosti za unapređenje njihove uloge i zapošljivosti.

Mladi lideri u razvoju lokalne zajednice

Na kraju konferencije, studentice Studija turizma Univerziteta "Džemal Bijedić" u Mostaru, Selma Demirović i Amila Vrtić, predstavile su svoje projekte, kreirane pod mentorstvom predmetnih nastavnika, Veldin Ovčina i Irma Dedić, koji doprinose unapređenju ruralnog turizma. Njihov rad predstavlja primjer kako mladi mogu doprinijeti razvoju lokalne zajednice kroz inovativne ideje i angažman.

Ova inicijativa predstavlja važan korak prema jačanju poslovne kulture i podršci malim poduzetnicima u regiji, te je otvorila put za daljnju suradnju i razvoj inovativnih rješenja za unapređenje poslovnog okruženja.

Kopirati
Drag cursor here to close