Novo radno mjesto

Mostarski urbanizam bez glave

U pravilniku prema kojem se sad vrše ''rotacije'' u mostarskim odjelima, uvedena je i Jedinica za internu reviziju što je opet suprotno odredbama Statuta Grada Mostara jer njime nije predviđen takav odjel.
Gospodarstvo / Posao | 10. 05. 2022. u 15:00 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostarski odjel Urbanizma trenutno je ''obezglavljen''.

Naime, dosadašnja načelnica Odjela za urbanizam i građenje u Gradu Mostaru, Marina Deronjić, od jučer više nije uposlenica Grada nego je zaposlena u Elektroprivredi Hrvatske zajednice Herceg Bosne.

Tako mostarski Urbanizam trenutno nema osobu na čelu odjela jer još nije raspisan natječaj, a nije poznato ni kad će se to dogoditi. U programu rada Gradskog vijeća Grada Mostara navedeno je da će se u prvom kvartalu ove godine usvojiti Pravilnik o organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta u Gradskoj upravi.

Podsjećamo, i ranije je bilo šuškanja oko upošljavanja i razmještanja u Gradskoj upravi.

Tako su se prošle godine, zbog sistematizacije radnih mjesta u Gradskoj upravi Mostara, pobunili pojedini službenici jer se sistematizacija vršila mimo pravila. Naime, stručni suradnici su promaknuti na pozicije viših stručnih suradnika, viši stručni suradnici na pozicije stručnih savjetnika, a stručni savjetnici u šefove službi.

Pisali smo kako su se preskakali rangovi, službenici nisu ocjenjivani, a pravilnikom su prekoračene brojne odredbe zakona i uredbi u Federaciji BiH, kao i odredbe mostarskog Statuta. Sve je prijavljeno i ministarstvu pravosuđa, uprave i lokalne samouprave HNŽ koje je trebalo izvršiti nadzor i očitovati se o svemu, ali je priča o ''staroj gardi'' mostarske Gradske uprave pala u zaborav nakon održanih izbora.

Uz to, službenici nisu ocjenjivani, a pravilnikom su prekoračene brojne odredbe zakona i uredbi u Federaciji BiH, kao i odredbe mostarskog Statuta. Naime, u pravilniku prema kojem se sad vrše ''rotacije'' u mostarskim odjelima, uvedena je i Jedinica za internu reviziju što je opet suprotno odredbama Statuta Grada Mostara jer njime nije predviđen takav odjel.

Još u lipnju 2020. godine Upravna inspekcija Ministarstva pravosuđa, uprave i lokalne samouprave Hercegovačko-neretvanske županije potvrdila nam je kako će provjeriti sistematizaciju radnim mjesta u mostarskog Gradskoj upravi.

Naime, kako nam je potvrđeno, ovom Ministarstvu obratili su se određeni uposlenici Gradske uprave Grada Mostara, koji su tražili inspekcijski nadzor vezano za primjenu Zakona o državnoj službi i sistematizaciju radnih mjesta.

Kopirati
Drag cursor here to close