Ne zna se zašto

Poništen natječaj za direktore Zračne luke Mostar

Poništeni natječaj je raspisan 23. ožujka ove godine.
Gospodarstvo / Posao | 06. 04. 2023. u 11:45 Bljesak.info | A.Z.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Natječaj za izbor direktora i izvršnog direktora za razvoj Zračne luke Mostar je poništen, doznaje Bljesak.info. No razlog poništavanja natječaja, nije objavljen.

Podsjetimo, natječaj je raspisan 23. ožujka ove godine te je bio otvoren 15 dana od dana raspisivanja, a natječajem su se tražili direktor društva tog javnog poduzeća i izvršni direktor za razvoj na mandatni period od naredne četiri godine.

Uvjeti natječaja

Prema navedenim općim uvjetima podnositelji prijava za člana Uprave društva morali su biti stariji od 18 godina i državljani BiH, koji nisu kažnjavani, a uz ostale uvjete je potrebna i visoka stručna sprema, te najmanje pet godina radnog iskustva na rukovodećim poslovima u civilnom vazduhoplovstvu.

Zatražili smo putem e-maila i očitovanje Zračne luke Mostar o razlozima poništenja natječaja, no do zaključenja teksta nismo dobili odgovor.

Inače, ove godine je iz proračuna Grada Mostara za razvoj Zračne luke Mostar izdvojeno milijun maraka.

Kako je ranije najavio gradonačelnik Mostara Mario Kordić Zračna luka Mostar trebala bi se s velikim europskim gradovima spojiti preko Zagreba.

Neobična situacija

U prosincu 2022. godine gradonačelnik Mostara Mario Kordić kazao je: "Odgovorno tvrdim da Gradska uprava i menadžment Aerodroma radi ozbiljan posao" te nastavio: ''Ušli smo u drugu priču da zračne kompanije imaju svoje probleme i otvaranje novih destinacija je pod ručnom''.

Dodao je i kako je Mostar u neobičnoj situaciji jer je kao lokalna zajednica vlasnik međunarodne zračne luke.

Podsjetimo, Mostar je posljednji put imao redovne komercijalne letove u ožujku 2020. godine, kada je Croatia Airlines obnovila letove za Zagreb, koja također nije uspjela generirati dovoljnu potražnju i prekinuti su od početka pandemije COVID-19.

Ipak, stanje u Zračnoj luci Mostar, barem po pitanju letova, trenutno je gore nego ikada. 

Bez letova i putnika

Naime, ova luka u siječnju je imala tek pet putnika, podatak je objavljen je na portalu Ex-Yu Aviation News. Prema popisu, manje putnika od Zračne luke Mostar u siječnju imala je samo Zračna luka Brač.

Kada su u pitanju brojke, valja napomenuti da je kroz Zračnu luku Mostar u 2022. godini prošlo 10.911 putnika uz 209 odrađenih operacija (letova), potvrđeno je u veljači 2023. iz ove zračne luke. Iz Zračne luke su ranije rekli kako je cijeli niz okolnosti utjecao na činjenicu nepostojanja redovitih letova (Zagreb, Dusseldorf) te da je po izbijanju epidemije covida-19, nakon tri godine poslovanja, prekinuta redovita linija za Zagreb. Najprometnija godina mostarskog aerodroma do sada je bila 2013. godine kada je registrovano 75.244 putnika.

Kopirati
Drag cursor here to close