Posao

Mostar: Poništena dva natječaja u Gradskoj upravi

Dva javna natječaja za posao u Gradskoj upravi Mostara su poništena
Gospodarstvo / Posao | 15. 04. 2023. u 12:40 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Poništen je natječaj za Zamjenika pravobranitelja i Načelnika Odjela za organizaciju pravne poslove i civilnu zaštitu.

''Na temelju članka 6. stavak 1. Zakona o ministarskim, vladinim i drugim imenovanjima Federacije Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije Bosne i Hercegovine", broj 12/03, 34/03 i 65/13), gradonačelnik Grada Mostara donosi Odluku o poništenju Natječaja za imenovanje Zamjenika javnog pravobranitelja Grada Mostara'', navodi se na stranicama Grada Mostara.

Natječaj za imenovanje Zamjenika javnog pravobranitelja Grada Mostara otvoren je 21. veljače 2023. godine, a u opisu poslova piše kako bi trebao pomagati u radu pravobranitelju, štiti imovinu i imovinske interese Grada, njihovih tijela i drugih tijela koji se financiraju iz proračuna Grada.

Saznajemo i da je poništen natječaj za Načelnika odjela za organizaciju pravne poslove i civilnu zaštitu.

Inače, Javni natječaj za popunu radnih mjesta rukovodećih državnih službenika u Gradu Mostaru raspisan je 22. travnja, a po informacijama sa stranice Službe za zapošljavanje HNŽ-a Mostar navodi se kako setraže dva izvršitelja, Načelnik Odjela za organizaciju, pravne poslove, opću upravu, civilnu zaštitu i vatrogastvo i Načelnik Odjela za urbanizam i građenje.

Kao opis poslova Načelnika odjela za organizaciju pravne poslove i civilnu zaštitu navodi se da -neposredno rukovodi Odjelom, organizira i osigurava blagovremeno, zakonito i pravilno vršenje svih poslova iz nadležnosti Odjela; raspoređuje poslove na šefove službi a po potrebi i na druge službenike i namještenike i daje im upute o načinu vršenja poslova; redovito upoznaje gradonačelnika o stanju i problemima u vezi vršenja poslova i predlaže poduzimanje potrebnih mjera; vrši najsloženije poslove iz nadležnosti Odjela; izvršava poslove po nalogu gradonačelnika i odlučuje o pitanjima za koja je ovlašten posebnim rješenjem gradonačelnika; odgovoran je za korištenje financijskih, materijalnih i ljudskih potencijala dodijeljenih Odjelu; za svoj rad i upravljanje neposredno odgovara gradonačelniku.

Opis poslova Načelnik Odjela za urbanizam i građenje je da neposredno rukovodi Odjelom, organizira i osigurava blagovremeno, zakonito i pravilno vršenje svih poslova iz nadležnosti Odjela; raspoređuje poslove na šefove službi a po potrebi i na druge službenike i namještenike i daje im upute o načinu vršenja poslova; redovito upoznaje gradonačelnika o stanju i problemima u vezi vršenja poslova i predlaže poduzimanje potrebnih mjera; vrši najsloženije poslove iz nadležnosti Odjela; izvršava poslove po nalogu gradonačelnika i odlučuje o pitanjima za koja je ovlašten posebnim rješenjem gradonačelnika; odgovoran je za korištenje financijskih, materijalnih i ljudskih potencijala dodijeljenih Odjelu; za svoj rad i upravljanje neposredno odgovara gradonačelniku.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close