Nema posla, svi odlaze...

Mostar: Mladi se žale na nezaposlenost i odlazak

Na okruglom stolu o položaj mladih upozoreno na visoku stopu nezaposlenosti
Gospodarstvo / Posao | 05. 12. 2018. u 15:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na okruglom stolu "Položaj mladih u Mostaru i Bosni i Hercegovini", koji je održan u srijedu u Mostaru razgovarano je o problemima mladih, a posebno je upozoreno na visoku stopu nezaposlenosti i odlazak mladih iz Bosne i Hercegovine.

Okrugli stol održan je u organizaciji Vijeća mladih Grada Mostara, kao krovne organizacije mladih u Gradu Mostaru, s ciljem etabliranja gorućih tema i problema za mlade u društvu te iznalaženja zajedničkih i konkretnih rješenja za postojeće probleme.

Po riječima predsjednika Vijeća mladih Grada Mostara Mirze Lalića, najveći problem, pored nezaposlenosti, je odlazak mladih iz Mostara i čitave Bosne i Hercegovine.

Foto: Fena / Okrugli stol održan je u organizaciji Vijeća mladih Grada Mostara

''Kada je u pitanju nezaposlenost mladih, naša je želja da u narednom razdoblju, zajedno s gospodarstvenicima i obrazovnim sektorom, odnosno javnim sveučilištima i univerzitetima te nadležnim ministarstvom, radimo na usklađivanju tržišta rada i obrazovnog sektora, tako da potičemo mlade da upisuju deficitarna zanimanja'', rekao je Lalić.

Ocijenio je kako je okrugli stol bio idealna prilika da se zajedno s mladima, dijalogom i argumentima, dođe do rješenja koja će biti od koristi za cjelokupno društvo.

Vijeće mladih Grada Mostara je nevladina, neprofitna i nestranačka organizacija, koja je osnovana 2010. godine na inicijativu Grada Mostara, a čiji je osnovni cilj podizanje života mladih na višu razinu u skladu sa Zakonom o mladima FBiH.

Kopirati
Drag cursor here to close