Potvrdio FERK

Mostar: Na stambenoj zgradi niče fotonaponska elektrana

FERK je izdao dozvolu podnositelju zahtjeva Fotonaponska elektrana LLF-o, vl. Višnja Bošnjak, za solarnu fotonaponsku elektranu na stambenoj zgradi u Mostaru.
Gospodarstvo / Posao | 24. 03. 2021. u 18:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Regulatorna komisija za energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine – FERK na redovitoj sjednici izdala je dvije dozvole za proizvodnju električne energije: podnositelju zahtjeva Fotonaponska elektrana LLF-o, vl. Višnja Bošnjak, za solarnu fotonaponsku elektranu na stambenoj zgradi u Mostaru, te obnovljenu dozvolu za rad gospodarskom društvu ENERXIA d.o.o. Bugojno za solarnu fotonaponsku elektranu na području općine Bugojno.

Izdane su i tri dozvole za proizvodnju električne energije u mikropostrojenju OIE.

Riječ je o dvije solarne fotonaponske elektrane na području Grada Čapljine podnositelju zahtjeva PROMEX d.o.o. Čapljina i podnositelju zahtjeva DOO INTERPANEL Bihać za solarnu fotonaponsku elektranu na području općine Bihać.

Obnovljene su četiri dozvole iz sektora naftnog gospodarstva, i to za gospodarsko društvo ANTUNOVIĆ AGS d.o.o. Orašje - dozvola za trgovinu na veliko naftnim derivatima osim LPG-om i dozvola za transport naftnih derivata cestovnim prometom, zatim gospodarskom društvu ISTRABENZ PLINI d.o.o. Breza dozvola za trgovanje LPG-om, te dozvola za rad (licencija) za transport naftnih derivata cestovnim prometom za SLIŠKO d.o.o. Žepče.

FERK je usvojio i uputio u postupak opće rasprave nacrt dozvole za rad (licencije) za trgovinu na veliko naftnim derivatima osim LPG-om, podnositelja zahtjeva d.o.o. BAREL Cazin. Zainteresirane osobe imaju mogućnost pregledati nacrt dozvole na web stranici www.ferk.ba i dostaviti pisani komentar na nacrt do 2.4.2021. godine do 10 sati, poštom na adresu Kneza Domagoja 12 A, Mostar, kao i na elektroničku adresu [email protected].

Na kraju, FERK je donio rješenje po žalbi kupca na akt koje je donijelo JP Elektroprivreda BiH d.d. – Sarajevo.

Kopirati
Drag cursor here to close