Olakšanje posla

Mostar: Gosti naručuju rezervacije, piće i hranu preko aplikacije

“E rezervacija” zamišljena je kao aplikacija koja će ugostiteljima donijeti dva benefita – potpuno automatiziranje procesa rezervacija, kao i mogućnost saznanja narudžbi što im direktno donosi minimiziranje troškova nabavke.
Gospodarstvo / Posao | 20. 04. 2021. u 07:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tim mladih inovatora kompanije “Reunion” iz Mostara plasirao je na tržište aplikaciju za elektronsku rezervaciju mjesta u ugostiteljskim objektima, koja bi uveliko mogla promijeniti odlaske u ugostiteljske objekte.

Ona bi posebno do izražaja trebala doći u ograničenim uvjetima poslovanja, kakve imamo danas.

''E rezervacija'' korisnicima nudi precizan izbora stola, hrane ili pića po želji, kao i točnog vremena dolaska, a uz sve predviđa i automatsku informaciju da li je željeno mjesto u ugostiteljskom objektu slobodno i da li se rezervacija odobrava.

Nastala je s ciljem da pomogne ugostiteljima u izazovnom vremenu u kojem živimo.

Irma Kajan, menadžer projekta, kaže: ''Njima zaista skraćuje vrijeme i nudi im cjelokupan pregled rezervacija. Mogućnost greške svedena je na minimum. Sa aspekta gosta ona omogućava da se pretraži cijeli sadržaj, koji se nalazi na našoj stranici, te da biraju objekt i ponudu koju žele. Ukoliko žele pristupiti procesu rezervacije potrebno je da se registriraju kao na društvenim mrežama i time ulaze u bazu gostiju''.

“E rezervacija” zamišljena je kao aplikacija koja će ugostiteljima donijeti dva benefita – potpuno automatiziranje procesa rezervacija, kao i mogućnost saznanja narudžbi što im direktno donosi minimiziranje troškova nabavke.

Na taj način lakše će, kažu, prevazići krizu uzrokovanu pandemijom COVID 19, javlja BHRT.

Džanan Demirović, menadžer ugostiteljskog objekta, ističe: ''Odlučili smo se na uvođenje “e-rezervacija” što nam je uštedilo puno vremena, a paralelno smo mogli raditi i druge poslove. Nema više bespotrebnog pisanja, tipkanja i memoriranja. Sve imamo kratko na jednom mjestu''.

''To se zaista pokazalo značajnim u koroni u kojoj svi vodimo računa o troškovima i ekonomičnosti. Odlučili smo svim ugostiteljima bez obzira što smo mi imali puno troškova i vremena, ponuditi aplikaciju potpuno besplatno sve dok ne prođe kriza sa koronom'', dodala je Irma Kajan.

Dolaskom stranih gostiju i povratkom turizma u Bosnu i Hercegovinu, inovatori predviđaju da će ova aplikacija u potpunosti zaživjeti.

Kopirati
Drag cursor here to close