Biznis

Mirza Teletović postao suvlasnik mostarskog Vitalisa

Teletović će se okušati u biznisu s Vitalisom, koji će uskoro otvarati polikliniku i u Sarajevu.
Gospodarstvo / Posao | 20. 12. 2021. u 08:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Potpredsjednik Upravnog odbora Košarkaškog saveza BiH Mirza Teletović postao je suvlasnik poznate mostarske Poliklinike Vitalis. Proslavljeni bh. košarkaš koji se nakon profesionalne karijere vratio u rodni kraj, Jablanicu, odlučio je ući u novi poslovni pothvat, a kako piše Dnevni list Teletović će se okušati u biznisu s Vitalisom, koji će uskoro otvarati polikliniku i u Sarajevu. Teletović je u Vitalisu navodno otkupio udio koji je držao vlasnik Hercegovina lijeka Šemsudin Hasić.

Inače, to nije jedini Teletovićev biznis. Javnosti je poznato da se 35-godišnji Jablaničanin pokušava uključiti i u posao s gradnjom mini hidrocentrala, a i dalje ja aktivan i u košarci kroz rad u Košarkaškom savezu BiH i jablaničkoj Turbini gdje je počeo karijeru.

Mirza Teletović je rođen 1985. godine upravo u Jablanici gdje počeo karijeru, a sa 17 godina je prešao u redove Sloboda Dite.

Nakon toga je igrao za Oostende, Caju Laboral, Brooklyn Netse, Phoenix Sunse i Milwaukee Buckse. Kraj karijere je objavio prije tri godine kada je otkrio da će početi raditi za Košarkaški savez BiH.

U rujnu ove godine objavio je da se nakon tri godine vraća iz košarkaške mirovine budući da će iduće sezone igrati za svoj matični klub Turbina iz Jablanice, kako bi u biti podržao mlade nade svog matičnog kluba.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close