Sjednice

Ministarstvo provjerava sindikat

Gospodarstvo / Posao | 23. 05. 2022. u 10:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Federalno Ministarstvo pravde počelo je provjeru zakonitosti rada Nezavisnog strukovnog sindikata radnika zaposlenih u zdravstvu Federacije BiH.

Naime, ministarstvu se obratio Nezavisni sindikat zdravstvenih radnika Hercegovačko-neretvanske županije tvrdeći kako Skupština sindikata nije sazvana više od tri godine čime je doveden u pitanje opstanak sindikata zdravstvenih radnika u Federaciji BiH.

Nezavisni strukovni sindikat radnika u zdravstvu Hercegovačko-neretvanske županije ranije je objavio kako "predsjednik Udruženja namjerno ni do dan danas iz svojih osobnih interesa (među ostalim zahtjev za smjenu predsjednika sindikata iz HNŽ-a) nije inicirao niti sazvao sjednicu Skupštine iako je kao predsjednik Udruženja odgovoran za zakonit rad Udruženja. Kako je od dana održavanja posljednje Skupštine Udruženja proteklo više od tri godine i četiri mjeseca, dakle više od vremena nakon kojeg se smatra da je Udruženje prestalo s radom, zahtijevam nadzor nad zakonitošću rada ovog udruženja", stoji u dopisu.

Kopirati
Drag cursor here to close