U Federaciji BiH

Mijatović službeno: Minimalna plaća od sljedeće godine 1.000 KM

"Službeno mogu sa ovog mjesta poslati poruku, a to je da ćemo od 1. siječnja 2024. godine imati najveću minimalnu plaću u regiji u iznosu od 1.000 KM", kazao je Mijatović.
Gospodarstvo / Posao | 10. 10. 2023. u 16:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Federalni ministar razvoja, poduzetništva i obrta Vojin Mijatović sudjeluje na međunarodnoj konferenciji "CORE Days 2023: Growing Smart and Green - Local, Regional, European" na kojoj je kazao da će u Federaciji BiH od sljedeće godine minimalac biti 1.000 KM.

Konferencija je otvorena u utorak u Kotoru, a entitetski ministar je rekao da će Federacija BiH od 1. siječnja 2024. godine imati najveću minimalnu plaću u regiji.

"Službeno mogu sa ovog mjesta poslati poruku, a to je da od 1. siječnja 2024. godine Federacija BiH kreće sa primjenom velikog seta fiskalnih zakona. Imat ćemo najveću minimalnu plaću u regiji u iznosu od 1.000 KM", kazao je.

Također navodi kako će FBiH imati najniže opterećenje na rad ili plaću u iznosu od 28 posto.

"To će biti velika poruka domaćim i stranim investitorima, ali i svim ostalima u regiji da pokušamo stići taj standard kako bi postali vrlo atraktivni za strana ulaganja", rekao je na konferenciji Vojin Mijatović.

Trenutno je ukupno opterećenje na rad ili plaću veće od 60 posto, odnosno doprinosi iznose 31 posto i oni će biti smanjeni, 17 posto odlazi na PIO, a 12,50 posto na zdravstveno osiguranje.

 

Kopirati
Drag cursor here to close