Ljetna praksa

Ljubuški učenici će praksu raditi na jadranskoj obali

Program praktične nastave napravljen je u suradnji sa školom i prati predviđeni nastavni plan, te program praktične nastave.
Gospodarstvo / Posao | 17. 11. 2017. u 17:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Učenici Srednje strukovne škole Ruđera Boškovića Ljubuški imaju priliku narednog ljeta obavljati ljetnu praktičnu nastavu u objektima kompanije Medora hoteli i ljetovališta d.d. na jadranskoj obali, pritom zaslužiti novčanu nagradu, ali i stalno zaposlenje ako se dokažu, piše Radio Ljubuški.

Naime, danas su predstavnici kompanije Medora održali prezentaciju u Srednjoj strukovnoj školi Ruđera Boškovića u Ljubuškom, te su srednjoškolcima pobliže objasnili kakve im se mogućnosti nude i što trebaju učiniti kako bi se prijavili za obavljanje ljetne praktične nastave u njihovim objektima.

Program praktične nastave napravljen je u suradnji sa školom i prati predviđeni nastavni plan, te program praktične nastave. Kroz praktičan rad učenik će, uz vodstvo mentora, proći sve obrazovne cjeline programa. Učenik koji odabere obavljati ljetnu praksu u Medora hoteli i ljetovališta, imati će osiguran smještaj, uniformu i tople obroke (ručak i večera). Po uspješnom završetku praktične nastave, koji ovisi o redovitim dolascima na praksu, odnosu s mentorima i kolegama i profesionalnom odnosu prema radu, učenik stječe pravo na novčanu nagradu, istaknuli su iz kompanije Medora hoteli i ljetovališta.

Prema riječima ravnatelja škole Ivana Šaravanje, ovo je prvi ovakav projekt u njihovoj školi, povezali su se s kompanijom Medora kako bi učenicima pružili jedinstvenu mogućnost.

"Cilj svakog obrazovanja je naći uposlenje, ovo je izuzetna prilika da se to riješi vrlo jednostavno, da naše učenike, poslije završene srednje škole, čeka i radno mjesto", istaknuo je on.

Dodao je kako u njihovoj školi ima 90 učenika s područja turizma, (konobari i kuhari) i oni su danas slušali predstavnike kompanije Medora.

"Prvi i drugi razredi imaju priliku za ljetnu praksu, gdje ih čeka i smještaj i hrana i novčana nagrada, a završne razrede čeka eventualno uposlenje, ako se pokažu", rekao je Šaravanja.

Kopirati
Drag cursor here to close