Inspekcija

Kontrole: 66 radnika 'na crno'

U izvršenim kontrolama otkriveno je 66 neprijavljenih radnika, 89 obveznika koji nisu evidentirali promet putem fiskalnog uređaja, 14 obveznika koji nisu imali instaliran fiskalni uređaj, 17 objekata koji su obavljali djelatnost bez odobrenja za rad.
Gospodarstvo / Posao | 06. 11. 2023. u 13:12 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Inspektori Porezne uprave Federacije BiH su u petak na širem području Federacije BiH izvršili 316 inspekcijskih nadzora tzv. akcija kojim su bili obuhvaćeni porezni obveznici koji obavljaju djelatnost ugostiteljstva, trgovine, pekarstva, priređivanja igara na sreću klađenjem i druge uslužne djelatnosti.

U izvršenim kontrolama otkriveno je 66 neprijavljenih radnika, 89 obveznika koji nisu evidentirali promet putem fiskalnog uređaja, 14 obveznika koji nisu imali instaliran fiskalni uređaj i 17 objekata koji su obavljali djelatnost bez odobrenja za rad nadležnog organa.

Zbog utvrđenih nepravilnosti - zapošljavanje neprijavljenih radnika, neevidentiranje prometa putem fiskalnog uređaja, nepostojanja fiskalnog uređaja i rada bez odobrenja, zapečaćeno je 30 objekta i izdano 146 prekršajnih naloga s ukupno izrečenim novčanim kaznama u iznosu 393.900 KM.

''Aktivnosti inspekcijskog nadzora na kontroli zakonitosti poslovanja poreznih obveznika i sprječavanju sive ekonomije će se nastaviti i u sljedećem periodu, stoga se pozivaju porezni obveznici kod kojih su utvrđene nepravilnosti da usklade svoje poslovanje i da poštuju zakone kako se ne bi izlagali sankcijama i nepotrebnim troškovima'' - navode iz Porezne uprave FBiH.

Kopirati
Drag cursor here to close