U suzama najavili odlazak

FOTO | Konjic: Zdravstveni radnici objesili bijele kute ispred bolnice

Radnici su u plaču odložili kute te se pozdravili s dugogodišnjim radnim mjestima jer im i pored brojnih obećanja još uvijek nisu isplaćene zarađene plaće.
Gospodarstvo / Posao | 15. 12. 2021. u 08:23 J.P. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Ljudi su ostavili svoje kute, oni nemaju ni benzina da dođu sa svojim automobilima na radna mjesta, a kamoli da kupe doručak ili osnovne životne namirnice kako bi prehranili svoje obitelji", kazao je predsjednik Sindikata zdravstvenih radnika HNŽ-a Dalibor Vuković na prosvjedu zdravstvenih radnika u Konjicu. 

Naime, u srijedu su zdravstveni radnici ispred bolnice u Konjicu skinuli 'kute' i tako najavili otkaze ugovora o radu.

Radnici su u plaču odložili kute te se pozdravili s dugogodišnjim radnim mjestima jer im i pored brojnih obećanja još uvijek nisu isplaćene zarađene plaće.

Foto: D.K./ Bljesak.info / Konjic: Zdravstveni radnici objesili bijele kute ispred bolnice

"Ovo je posljednji vapaj zdravstvenih radnika u Konjicu za spas Opće bolnice i Doma zdravlja u Konjicu svim odgovornim. Posljednji vapaj da se odblokiraju računi Opće bolnice Konjic da radnici dobiju plaće i da profunkcionira zdravstveni sustav", naglasio je Vuković. 

On je istaknuo kako je ovo jedna od najtežih trenutnih situacija u BiH te najavio kako će zdravstveni radnici propremiti krivične prijave protiv odgovornih i predati ih nadležnim tužiteljstvima.

"Neka uđu u bolnicu i vide koliki su dugovi ovdje nastali, tko je sve odgovoran pa i u poreznoj upravi koja je selektivno blokirala zdravstvene ustanove po nekim političkim dogovorima. Ovo se nije smjelo dogoditi da se jedna zdravstvena ustanova blokira u teškoj pandemiji radi nekoga tko je godinama radio protuzakonito i sada su cijenu platili zdravstveni radnici", istaknuo je Vuković. 

Foto: Bljesak.info / Konjic: Zdravstveni radnici objesili bijele kute ispred bolnice

Ponovno je apelirao na odgovorne da sjednu i dogovore model kako da se odblokiraju računi.

"Direktori su prenosili dug jedan na drugoga iz mandata u mandat. Dug je se nagomilavao iz godine u godinu. Nije bilo racionalnog trošenja novca, vjerujem da je u realnom odnosu dug mogao biti znatno manji. Radnici plaćaju cijenu bahatog ponašanja direktora koji su radili i zapošljavali i novac trošili onako kako ne treba i ovu zdravstvenu ustanovu doveli pred slom", naveo je Vuković. 

Podsjetimo, računi Opće bolnice i Doma zdravlja Konjic blokirani su zbog poreznog duga, pa zaposlenici nisu dobili plaće od kolovoza.

U generalni štrajk stupili su 26. studenog, a doktori Doma zdravlja Konjic najavili su otkaze ugovora o radu ako im do 15. prosinca ne budu uplaćene plaće.

Foto: D.K./ Bljesak.info / Konjic: Zdravstveni radnici objesili bijele kute ispred bolnice
Kopirati
Drag cursor here to close