Da nam živi, živi jad

Kad država čestita: Nastaviti ulagati napore

Čestitao je i član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić ...
Gospodarstvo / Posao | 01. 05. 2022. u 09:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedatelj Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija uputio je čestitku svim građanima, radnicima i sindikalnim organizacijama u Bosni i Hercegovini povodom 1. svibnja, Međunarodnog praznika rada.

''Praznik rada, kao simbol solidarnosti i borbe za radnička prava, obvezuje nas da istrajno radimo na stvaranju boljeg društva u kojem će svakom čovjeku biti osiguran dostojanstven život. Vijeće ministara BiH, usprkos svim izazovima s kojima se susreće, ostaje posvećen zaštiti radničkih prava i nastavit će ulagati napore kako bi, u skladu sa svojim nadležnostima i u suradnji s ostalim razinama vlasti, unaprijedio životni standard svih građana u BiH'', navodi u čestitki Tegeltije.

Predsjedatelj Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović rekao je kako na ovaj datum ''podsjeća i obvezuje da kroz snažan socio-ekonomski dijalog svakodnevno ulažemo maksimalne napore kako bi se u punom opsegu zaštitila i poštivala prava svih radnika sa posebnim naglaskom na realni sektor koji je temelj održivosti i napretka svakog društva''.

''Zajednička nam je zadaća da kreiramo društvo jednakih šansi, u kome će svaki pojedinac moći da živi dostojanstveno od svog rada. Potrebno je da svi politički činioci, umjesto izazivanja kriza i dizanja tenzija, usmjere energiju i znanje na poboljšanje životnog standarda svih građana u Bosni i Hercegovini, ekonomski razvitak i nova radna mjesta'', naveo je Džaferović.

Čestitao je i član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić ''svim radnicima, građanima i građankama u Bosni i Hercegovini i u svijetu, uz želju za dobro zdravlje, mir i sreću''.

''Prvi svibanj nas podsjeća na povijesnu borbu za radnička prava i predstavlja iskaz radničke solidarnosti. Borba za pravdu i pravednost je mukotrpna, ali se nadam da ćemo se zajedno izboriti za put koji će pružiti sigurnu, mirnu, stabilnu i prosperitetnu budućnost svima nama, a posebice mlađoj generaciji'', kaže Komšić.

I Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik čestitao je ''uz želju da ovi praznici budu podsjetnik da treba zajedno raditi u interesu radnika i njihovih prava''.

"Očuvanje radnih mjesta, veća primanja i osiguravanje ambijenta za rad i dostojan život mladih u Republici Srpskoj moraju biti prioritet svih institucija", objavio je Dodik na Twitteru.

 

Kopirati
Drag cursor here to close