Goražde

Radnici Ginexa iskazali nezadovoljstvo obustavom rada

Okupljanjem ispred zgrade Uprave u krugu industrijske zone ‘Pobjeda’ iskazali su svoje nezadovoljstvo.
Vijesti / Flash | 29. 04. 2022. u 16:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zaposlenici kompanije UNIS GINEX d.d. Goražde, koja se bavi proizvodnjom kemikalija i oružja, obustavili su danas na kratko proizvodnju zbog najave smjene aktuelne direktorice Munevere Fočo.

Okupljanjem ispred zgrade Uprave u krugu industrijske zone ‘Pobjeda’ iskazali su svoje nezadovoljstvo.

Iza najavljenog radničkog neposluha stoji Sindikalna organizacija ove kompanije koja zastupa interese nekoliko stotina radnika, prenosi BHRT.

Ministar Džindić jučer je kazao da je na Vladi FBiH  razmatrana i Informacija o situaciji u gospodarskom  društvu Unis Ginex d.d. Goražde, koje je u većinskom vlasništvu Vlade Federacije. Naime, u posljednje vrijeme stiglo je puno pritužbi na račun Uprave i aktuelne direktorice Munevere Fočo, zbog čega je zatražena i njena smjena.

„Vlada Federacije danas je donijela dva zaključka, među kojima je taj da Nadzorni odbor do prve sjednice izanalizira sve primjedbe i sugestije koje su pristigle i donese zaključke Vladi FBiH. Drugi zaključak je da se uvažavajući Zakon o naoružanju i vojnoj opremi, Zakon o privrednim društvima traži se od Nadzornog odbora da sagleda rad direktorice“, kazao je Džindić.

Inače, UNIS GINEX je jedno od najbrže rastućih privrednih društava u BiH koje svake godine bilježi milijunske prihode.

Kopirati
Drag cursor here to close