Prilika

Jobstep International otkriva: Koja su najtraženija zanimanja u Njemačkoj i kako do njih doći

Agencija svoje usluge nudi na čak šest lokacija u BiH, pa tako imaju poslovnice u Bihaću, Sarajevu, Jelahu, Doboju i Mostaru.
Gospodarstvo / Posao | 01. 12. 2021. u 12:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jobstep International, samostalna agencija za posredovanje pri zapošljavanju u Njemačkoj je tijekom više od desetljeća postojanja stekao povjerenje tisuće poslodavaca i klijenata koji danas uspješno žive i rade u Njemačkoj.

Ova europska agencija, sa sjedištem u Švicarskoj i poslovnicama u Njemačkoj, BiH i Srbiji postala je oslonac tisućama zadovoljnih klijenata, koji su uz pomoć agencijskog tima pronašli željeni posao u Njemačkoj.

Prema riječima Jobstep tima, zanimanja poput električara i automehaničara su trenutno u najvećoj potražnji u Njemačkoj, a u cilju olakšavanja procesa nostrifikacije diploma, za svoje klijente su pripremili odlične akcije za ove pozicije.

Na osnovu poznavanja njemačkog jezika, cijena nostrifikacije je niža za 30% (A1) ili 50% (A2), dok je za nivo B1 i više cijena nostrifikacija niža za čak 70%.

"Putem društvenih mreža sam saznao za Jobstep International, s čijim radom sam jako zadovoljan, posebno njihovim angažovanjem oko traženja posla u Njemačkoj. Nakon sto sam se prijavio u agenciju, pronašli su mi poslodavca za posao koji dugo tražim. Iako je moje poznavanje njemačkog jezika slabije, uposleni Jobstep-a su me i prije intervjua pripremili za razgovor, uz pomoć profesora njemačkog jezika. S obzirom da nisam imao obezbijeđen smještaj u početku, Jobstep se i za to pobrinuo i pronašli su mi stan u
blizini posla. Vrlo sam zadovoljan radom agencije i nadam se da će biti još uspješniji u budućnosti", priča je Alana G., po zanimanju automehaničara, trenutno jednog od najtraženijih zanimanja u Njemačkoj.

Foto: PR / Jobstep International 

Kako bi započeli proces nostrifikacije svoje diplome, koja je jedna od osnovnih uvjeta za priznavanje zanimanja i odlazak u Njemačku, sve što je potrebno jeste da popunite prijavnu formu i Jobstep tim će vas kontaktirati i detaljno upoznati s procedurom za odlazak u Njemačku.

Agencija svakom klijentu nudi cjelokupnu stručnu pomoć, što uključuje najbolje načine za priznavanje diploma, dobijanje termina u Njemačkom veleposlanstvu, traženje posla i stanovanja, kao i obveznog zdravstvenog osiguranja.

"Naš posao započinje prijavom kandidata, ali ne završava pronalaskom posla i njihovim odlaskom u Njemačku. Agencija prati cijeli proces zapošljavanja u Njemačkoj: od kandidatove želje, pa sve do konačnog odlaska i početka rada. Naš tim ostaje u redovnom kontaktu s klijentom, ali i poslodavcem, tako da ne nudimo samo administrativne usluge, već želimo da pomognemo ljudima kako bi ostvarili bolji život i mi smo tu da budemo njihov oslonac na tom putu", izjavio je Denis Selmanović, Jobstep International CEO.

Agencija svoje usluge nudi na čak šest lokacija u BiH, pa tako imaju poslovnice u Bihaću, Sarajevu, Jelahu, Doboju i Mostaru.

Sve dodatne informacije vezane za nostrifikaciju diplome i proces odlaska u Njemačku možete pronaći na oficijelnoj web stranici OVDJE

Na službenim Facebook i Instagram stranicama možete pronaći sve novosti o aktualnim vijestima vezanim za proces odlaska u Njemačku, kao i uvijek otvorene oglase za posao za neke od najtraženijih zanimanja poput medicinara, automehaničara i elektrotehničara.

Kopirati
Drag cursor here to close