Eko Jasmina

Jasminin tim dostavlja hranu iz Hercegovine: Ne smijemo stati kada je najpotrebnije

"Posao nije stao, ali u cijeloj priči oko dostave, morate voditi računa i o sigurnosti kupca, ali i naših zaposlenika'', kaže Jasmina.
Gospodarstvo / Posao | 01. 04. 2020. u 14:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / Eko Jasmina

Za Jasminu Ćušić i mladu ekipu okupljenu oko kompanije "Eko Jasmina" nema odmora. Pandemija COVID-19 ih je, kao i brojne proizvođače i prodavače voća i povrća 'natjerala' da ključni svoj fokus stave na prodaje putem društvenih mreža.

"Posao nije stao, ali u cijeloj priči oko dostave, morate voditi računa i o sigurnosti kupca, ali i naših zaposlenika. Naprimjer, za sutra imamo raspored sa dostavom za Sarajevo. Sve narudžbe preuzimamo online putem Facebooka, a tu korisnici imaju uvid u sve cijene, te raspored dostave. Kada je u pitanju dostava na ovaj način, svi se moramo pridržavati nekoliko obaveza. Prva je, naravno, da svi budu na vrijeme ne lokaciji, rukavice trebaju nositi i dostavljač i kupac, te se ne smije ostvarivati bilo kakvi drugi fizički kontakti sa dostavljačem ili osobama koja sa vama čekaju dostavu", pojašnjava Jasmina.

Tim "Eko Jasmine" već dvije godine radi uspješno proizvodnju i prodaju voća i povrća u Mostaru, od čega najveći dio dolazi sa njihovih plantaža u Nevesinju i Višićima kod Čapljine, a ostatak od provjernih kooperanata.

"Već neko vrijeme radimo dostavu i za Sarajevo, ali je upravo vrijeme pandemije 'koronavirusom' bila neka prekretnica. Jednostavno, morali smo osmisliti brz i efikasan sustav. Radimo preko Vibera, postavimo rokove do kada se narudžbe mogu uraditi i poredamo nekoliko stanica u dostavi", dodaje Jasmina.

Kompanija "Eko Jasmina" je pokrenuta uz udruženu podršku nekoliko investitora iz bosanskohercegovačke dijasporske zajednice. Zbog toga su podržani i kroz USAID-ov projekt "Diaspora Invest", te su sada uzeli sudjelovanje u aktivnostima ovog Projekta na promociji uspješnih priča i prijenosu dobrih praksi poduzetnika i poduzetnica širom zemlje.

"Želimo biti primjer, te biti pri ruci onima kojima je podrška potrebna. I zbog toga želimo održati kontakt sa svakim našim kupcem, i u ovakvim okolnostima. U ponudi imamo med, brašno, ajvar, kisele prerađevine, sirupe, pekmez od smokve, široku ponudu voća i povrća. Nastojimo tu listu prilagoditi zahtjevima, uvezujemo se mladim ljudima koji vrše narudžbe za umirovljenike. Na kraju, možda je sada dobra prilika za mnoge koji ostaju kućama, da unesu neke nove zdrave navike u svoju ishranu. Zato smo tu", zaključuje Jasmina.

Kopirati
Drag cursor here to close