Na inicjativu Mirze Teletovića

Jablanica: Otvorena tvornica koja bi trebala zapošljavati 150 radnika

Gospodarstvo / Posao | 23. 02. 2022. u 10:02 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Jablanica.live / Otvorena tvornica koja bi trebala zapošljavati 150 radnika 

U Jablanici je u okviru Dana općine otvorena tvornica sportske trikotaže "Number 1" u industrijskoj zoni Unis na Gornjoj koloniji koja trenutno zapošljava 50 djelatnica.

Do kraja godine trebalo bi biti uposleno oko 150 radnica, priopćeno je u srijedu iz ove Općine.

Svečano otvoreno

Svečanu vrpcu presjekli su ravnatelj tvornice Nihad Selimović i općinski načelnik Damir Šabanović nakon čega su, zajedno s nazočnima iz svijeta politike, biznisa, javnog i sportskog života, obišli pogone.

Vlasnik i ravnatelj tvornice Selimović uručio je tom prigodom vaučere jablaničkim i konjičkim sportskim klubovima te JU Dom zdravlja Jablanica u iznosu od 5.000 maraka.

U okviru Dana općine održani su i turniri u basketu, malom nogometu, šahu, izložba slika članova Udruženja LUG "Neretva Art" Jablanica, te panel rasprava "Iskorištenost turističkih potencijala za razvoj turizma u općini Jablanica".

Planirane su i aktivnosti održavanja tradicionalnog planinarskog uspona na Veliki Vran i "Vesela ulica".

Nagrade 

"Građani Jablanice posjetili su šehitluk na haremu Jasen, a brojna izaslanstva položila su cvijeće na Partizanskom groblju, kod spomenika Civilnih žrtava rata '1992.-95', na Središnjem spomen obilježju šehidima, poginulim i nestalim braniteljima ARBiH '1992-95' i pred spomenikom jablaničkim prvoborcima u gradskom parku", navedeno je u priopćenju.

Održana je i svečana sjednica Općinskog vijeća, a načelnik je raspisao i nagradni natječaj za literarne radove svih učenika JU Osnovna škola "Suljo Čilić" Jablanica, kao i natječaj za likovne radove učenika istoimene škole od VI do IX razreda.

Najveće općinsko javno priznanje "Povelja sa zlatnim grbom Općine Jablanica" dodijeljeno je Omeru Kariću za doprinos i postignute rezultate u kulturi (novinarstvo i publicistika), unapređenje uvjeta života u Jablanici i afirmaciji ugleda Jablanice u Bosni i Hercegovini.

Općinsko javno priznanje "Plaketa sa zlatnim grbom Općine Jablanica" dodijeljeno je Refiku Hindiću za doprinos u humanitarnim aktivnostima i afirmaciji ugleda Jablanice, stoji u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close