Novalić pregovarao

Izraelci zainteresirani za suradnju s mladim i obrazovanim ljudima u BiH

Veleposlanik je upoznao premijera s tehnološkim dostignućima Izraela, kao i projektima koje provode u Albaniji te o mogućnostima da se slični modeli suradnje počnu primjenjivati i u BiH.
Gospodarstvo / Posao | 12. 05. 2022. u 17:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić primio je u četvrtak, u sjedištu Vlade FBiH u Sarajevu, nerezidentnog veleposlanika Izraela za BiH Noaha Gala Gendlera,
kojem je sjedište u Albaniji.

Na sastanku je razgovarano o mogućnosti uspostavljanja suradnje s posebnim naglaskom na oblasti tehnologija.

Veleposlanik je upoznao premijera s tehnološkim dostignućima Izraela, kao i projektima koje provode u Albaniji te o mogućnostima da se slični modeli suradnje počnu primjenjivati i u BiH.

Iskazao je i zainteresiranost za uspostavljanje suradnje kojom bi se mladim obrazovanim ljudima u BiH dala prilika da se osposobe za rad s tvrtkama iz Izraela, naročito u oblasti informatičkih tehnologija i inovacija, a za što postoji velika zainteresiranost i potreba izraelskih kompanija.

"Raduje nas da danas razgovaramo o suradnji u oblasti tehnologija i inovacija. Uzimajući u obzir znanje i rezultate koje na ovom polju Izrael ostvaruje, vjerujem da ima prostora i potencijala za konkretne projekte", rekao je premijer Novalić.

Izraelski veleposlanik tijekom susreta je pohvalio činjenicu da je pripadnost i značaj Židova u BiH vidljiv i danas te da je ovaj dug i uspješan ostanak na ovim prostorima osnova za bolju suradnju dvije zemlje.

Premijer Novalić je istakao važnost multikulturalnost bh. društva, kojem i Židovi, kao uvaženi građani naše zemlje, daju značajan doprinos.

"Ponosni smo što smo uspjeli sačuvati iznimno kulturno naslijeđe - Sarajevsku hagadu, koja se i danas čuva u Zemaljskom muzeju BiH. Raduje me i činjenica da u Bosni i Hercegovini postoji jevrejsko kulturno društvo La Benevolencija koje doprinosi bogatstvu i raznolikosti naše zemlje", istaknuo je premijer Novalić.

Gosta je upoznao i da je danas na sjednici Federalne vlade donesena odluka o financiranju programa i projekata u ovoj godini, između ostalih i ovog kulturnog društva.

Kopirati
Drag cursor here to close