Više od 30 mladih ljudi

Dodjelom certifikata završen ovogodišnji ciklus programa Moja praksa u INTERA TP-u

Gospodarstvo / Posao | 15. 06. 2023. u 12:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Svečanom dodjelom certifikata u srijedu, 14.6.2023. godine završen je 13. ciklus programa Moja praksa koji INTERA Tehnološki Park već godinama organizira s ciljem pružanja prilike mladima za stjecanje prvog radnog iskustva. Više od 30 mladih ljudi s područja Hercegovine prije tri mjeseca započelo je svoje putovanje, a njih 28 uspješno je obavilo sve zadatke koji su bili pred njih stavljeni.

Tijekom trajanja programa, polaznici su imali priliku jačati poslovne vještine kroz interaktivne treninge učeći o timskom radu, liderstvu, komunikaciji, traženju posla i prezentaciji te praktično iskustvo steći radeći na konkretnim zadacima koje su kreirala uključena poduzeća i organizacije. Svečana dodjela certifikata bila je prilika za prigodan pregled svega postignutog kroz petominutne prezentacije svih timova. Program dodjele upotpunjen je i uvodnim obraćanjima Vedrana Šimunovića, direktora INTERA TP-a te Elmasa Mujana iz poduzeća ITAM Services i Marije Vukoje iz Turističkog klastera Hercegovine, mentora s kojima su neki od uključenih timova imali priliku surađivati u proteklom periodu. Polaznicima su se obratili i Goran Dodig, trener u okviru programa, i Amela Brekalo, koordinatorica programa, koji su, u ime tima INTERA TP-a, iskazali zadovoljstvo realiziranim ciklusom ističući važnost praktičnog iskustva za daljnji profesionalni razvoj. O uspješnosti ciklusa najbolje govori i činjenica da su već na završnom događaju neki polaznici imali priliku s kolegama podijeliti sretne vijesti o nastavku suradnje i mogućnostima zaposlenja u poduzećima i organizacijama u kojima su obavljali praksu.

"Program Moja praksa mi je pružio vrijedno iskustvo kroz treninge poslovnih vještina i praktični rad u timovima.  Imala sam priliku obavljati praksu u INTERA timu gdje sam, radeći u odjelu marketinga, event menadžmenta i administracije, uvidjela značaj timskog rada i kvalitetne komunikacije koja je neophodna za efikasno obavljanje radnih zadataka. Zahvaljujući ovom programu, stekla sam neophodno znanje za svoju buduću karijeru i osjećam se spremnom za izazove koji me čekaju. Želim izraziti svoju zahvalnost mentorima i organizatori na njihovom nesebičnom prenošenju znanja i ovom nevjerojatnom iskustvu", osvrnula se na svoje iskustvo Nikolina Savić, polaznica ovogodišnjeg ciklusa.

Ni ovaj ciklus INTERA Tehnološki Park ne bi mogao realizirati bez poduzeća i organizacija čiji su mentori u prethodnom periodu nesebično s praktikantima dijelili svoja znanja i iskustva. Stoga, posebna zahvala ide poduzećima i organizacijama Alfa Therm, Bim Arch, INTIS Engineering, ITAM Services, Logika, Port8, FIRIO, Turistički klaster Hercegovine, The Right Street Digital, Udruženje za saradnju i razvoj SARA i TUZLA – FARM.

Kopirati
Drag cursor here to close