Posao ne smije trpjeti

Hrvatski gradovi Veliku Gospu proglašavaju sajamskim danom

Zahvaljujući toj odluci dozvoljena je prigodna prodaja na kioscima, štandovima i slično, kao dio sajamskih događanja u proglašene dane i može započeti u 8 sati, a završiti do 24 sata.
Gospodarstvo / Posao | 10. 08. 2023. u 14:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Split i Crikvenica su se priključili gradovima i općinama koji su odlučili blagdan Velike Gospe, 15. kolovoza proglasiti sajamskim danom i tako omogućiti trgovcima da rade.

Žele raditi

Isto su učinili i Pula, Umag, Hvar, Labin, Novalja, Supetar, Bol, Sutivan, Jelsa, Stari Grad, Baška, Podgora, Pirovac i brojni drugi među kojima ima i onih gdje je na vlasti HDZ, prenosi Hina. 

Zbog promidžbeno-turističkih aktivnosti splitski gradonačelnik Ivica Puljak svaku je nedjelju do kraja rujna kao i blagdan Velike Gospe proglasio sajamskim danima, pa će zahvaljujući tome dio trgovaca na području grada moći raditi unatoč zabrani rada nedjeljom i blagdanima.

Prema sadržaju odluke koju je potpisao gradonačelnik Puljak, na području Grada Splita, dani 13., 15., 20. i 27. kolovoza te 3., 10., 17. i 24. rujna proglašavaju se sajamskim danima.

Zahvaljujući toj odluci dozvoljena je prigodna prodaja na kioscima, štandovima i slično, kao dio sajamskih događanja u proglašene dane i može započeti u 8 sati, a završiti do 24 sata.

Puljak smatra da novim Zakonom o trgovini egzistencija malih obrtnika i trgovina može biti jako ugrožena, pogotovo kada ovise o sezoni i kada im je važan svaki radni dan. Upravo zato im novom odlukom grad želi pomoći i omogućiti im rad u danima kada im je to zabranjeno.

Dozvoljena prodaja 

Crikvenica se priključila gradovima i općinama koje su odlučile blagdan Velike Gospe, 15. kolovoza proglasiti sajamskim danom i tako omogućiti trgovcima da rade.

Odluku o proglašenju blagdana Velike Gospe sajamskim danom donio je crikvenički gradonačelnik Damir Rukavina, a njome je omogućio prodaju na otvorenom kao sastavni dio manifestacija i sajamskih događanja.

Prigodna prodaja na kioscima, štandovima, tzv. ambulantna prodaja i ostala slična prodaja na otvorenom, kao dio sajamskih događanja i javnih manifestacija može u utorak, 15, kolovoza početi u 8 sati i završiti do ponoći.

Odluka o određivanju sajamskoga dana objavljena je na službenim stranicama Grada Crikvenice.

Crikvenica u ponedjeljak, 14. kolovoza slavi Dan grada, u spomen na dan kada je 1412. godine prvi put spomenuto ime Crikvenice. Uvod je to u obilježavanje i proslavu Vele Gospe, zaštitnice Crikvenice.

Kopirati
Drag cursor here to close