Zatvara vrata u ponedjeljak

Hotel Ero prestaje s radom

Hotel Ero će prestati s radom u ponedjeljak, saznaje neslužbeno naš portal.
Gospodarstvo / Posao | 25. 11. 2017. u 20:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

  / Bljesak.info

Hotel Ero u ponedjeljak prestaje s radom, neslužbeno saznaje Bljesak.info.

Više se neće primati gosti, prestaje raditi restoran, frizerski salon i sve ostale usluge koje su se pružale u hotelu.

Podsjetimo, Vlada HNŽ-a u lipnju je donijela odluku o kupnji mostarskog hotela ''Ero'' površine cca 9.500 metara četvornih.

Objekt je na osnovu natječaja ponuđen po cijeni od 1.100 KM po metru četvrnom što u konačnici znači da je 'Ero' prodan za iznos od cca. 10,5 milijuna KM.

Vlada bi u rekonstrukciju ''Ere'' trebala utrošiti blizu 1,4 milijuna maraka i to u četiri rate da bi objekt bio prilagođen potrebama smještaja institucija.

Zvonko Raguž, direktor hotela Ero, za Bljesak.info u lipnju je rekao kako bi svi radnici trebali biti zbrinuti te postoji sporazum o zbrinjavaju uposlenih.

No nadležni su u lipnju prebacivali lopticu s jednih na druge tvrdeći kako nisu odgovorni za radnike.

Inače, privatizacija mostarskog hotela, nekadašnjeg Doma penzionera, ''vuče'' se još od 2001. godine kada je slučaj završio i na sudu i sa zatvorskim kaznama, a hotelski računi godinama su bivali blokirani. Početna cijena hotela iznosila je 24 milijuna KM da bi, nakon što nije bilo zainteresiranih, bila snižena za deset posto. Nakon što ni po toj cijeni nije bilo kupaca, Zavod MIO je smanjio iznos na 14 milijuna KM. Na posljetku je hotel Vlada HNŽ-a kupila po cijeni od 10,5 milijuna KM.

Kopirati
Drag cursor here to close