Mostar

Hotel Ero ''ode'' za 10,5 milijuna KM

Gospodarstvo / Flash | 22. 06. 2017. u 14:09 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što je Vlada Hercegovačko-neretvanske županije u srijedu donijela odluku o kupnji mostarskog hotela ''Ero'', u četvrtak je i potvrđena cijena po kojoj će biti kupljen objekt površine cca 9.500 metara četvornih.

''Objekt smo Vladi HNŽ, a na osnovu natječaja koji su oni raspisali, ponudili po cijeni od 1.100 KM po metru četvornom, što u konačnici znači da je 'Ero' prodan za iznos od cca. 10,5 milijuna KM", potvrdili su za Klix iz Federalnog zavoda MIO dodajući da će novac dobiven od prodaje objekta trošiti za redovno poslovanje Zavoda, što u osnovi znači prvenstveno za isplatu mirovina.

Vlada bi u rekonstrukciju ''Ere'' trebala utrošiti blizu 1,4 milijuna maraka i to u četiri rate da bi objekt bio prilagođen potrebama smještaja institucija. 

U hotelu ''Ero'' tako će biti smještena sva tijela županijske uprave dok će ostale entitetske i županijske institucije, kako tvrdi Klix, same potražiti smještaj za svoje djelatnike.

Jedna od njih je i Turistička zajednica HNŽ-a iz koje vjeruju da će ostati u hotelu ''Ero''. Razlog ostanka vide u tome što je Vlada HNŽ, preko resornog županijskog ministarstva, osnivač TZ HNŽ.

Kopirati
Drag cursor here to close