Program pomoći

HNŽ: Pola milijuna KM za pomoć braniteljima

Cilj Programa je snažnija potpora integriranja branitelja na tržište rada kroz povećanje njihove uposlenosti, kako bi se, uz ostale mjere aktivne politike zapošljavanja, utjecalo na stvaranje uvjeta za njihovo što uspješnije resocijaliziranje
Gospodarstvo / Posao | 09. 04. 2018. u 16:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

S pola milijuna konvertibilnih maraka Vlada Hercegovačko-neretvanske županije će pomoći braniteljima.

Naime, na današnjoj sjednici Vlada je usvojila Program pomoći upošljavanja i samoupošljavanja branitelja i članova njihovih obitelji u HNŽ za razdoblje 2018.-2019. u iznosu od 500.000 KM.

Cilj Programa je snažnija potpora integriranja branitelja na tržište rada kroz povećanje njihove uposlenosti, kako bi se, uz ostale mjere aktivne politike zapošljavanja, utjecalo na stvaranje uvjeta za njihovo što uspješnije  resocijaliziranje i potpuno uključenje u društvenu zajednicu.

Program obuhvaća mjere poticanja samoupošljavanja branitelja i članova njihovih obitelji kroz potporu obavljanju obrtničke djelatnosti, potporu razvitku i održivosti obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima i braniteljima-poljoprivrednicima, te poticaje osnutku, radu i razvitku braniteljskih zadruga, navedeno je u priopćenju Vlade HNŽ.

Također, Vlada je odobrila 18.000 KM za saniranje prostorija i 35.000 KM za potporu stambenom zbrinjavanju Udruzi dragovoljaca i veterana domovinskog rata HR HB.

Kopirati
Drag cursor here to close