Prva u ŽZH

Hercegovina bogatija za 12 dobrovoljnih vatrogasaca i jednu vatrogaskinju

Ispit je položila i jedna vatrogaskinja, prva u Županiji Zapadnohercegovačkoj, a pripadnica je DVD-a Jare.
Gospodarstvo / Posao | 18. 04. 2024. u 18:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U organizaciji Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke u Grudama je održano polaganje ispita za dobrovoljnog vatrogasca.

Ispit je položilo ukupno 13 dobrovoljnih vatrogasaca iz šest dobrovoljnih vatrogasnih društava u Županiji Zapadnohercegovačkoj (DVD Kočerin, DVD Mokro, DVD Trebižat, DVD Jare, DVD Tihaljina i DVD Rakitno) koji su od 10. do 12. travnja prošli obuku u prostorijama JVP-a Čapljina te DVD-a Gorica koji su stavili na raspolaganje vatrogasno vozilo i opremu za polaganje praktičnog dijela ispita.

Foto: PR / Polaganje ispita za dobrovoljnog vatrogasca

Ispit je položila i jedna vatrogaskinja, prva u Županiji Zapadnohercegovačkoj, a pripadnica je DVD-a Jare.

Na kraju ispita dobrovoljne vatrogasce su pozdravili i čestitali im voditelji obuke Mate Jurković (JVP Čapljina) i Dalibor Rezić (JVP Široki Brijeg), koji su pomogli u provedbi praktičnog dijela ispita, te članovi Povjerenstva za polaganje ispita za vatrogasca.

Polaganje ispita za dobrovoljnog vatrogasca održano je pred Povjerenstvom za polaganje stručnog ispita za profesionalne i dobrovoljne vatrogasce u sastavu: Silvio Ostojić predsjednik i članovi: Mladen Bošnjak, Jadranka Karačić, Svemirko Mikulić i Srećko Vukojević.

Foto: PR / Ispit je položilo ukupno 13 dobrovoljnih vatrogasaca iz šest dobrovoljnih vatrogasnih društava

Do sada je u organizaciji Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke u studenome 2023. godine i u travnju ove godine ispit položilo 35 dobrovoljnih vatrogasaca.

Temeljem Ugovora o poslovno-tehničkoj suradnji koje je Uprava civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke sklopila s Upravom za civilnu zaštitu i vatrogastvo Hercegovačko-neretvanske županije (2017. – 2023.) ispit za profesionalnog vatrogasca položilo je 20 vatrogasaca, a ispit za dobrovoljnog vatrogasca položilo je 12 vatrogasaca.

Kopirati
Drag cursor here to close