Prihvaćen zahtjev

Gospodarstvenici Srpske se izborili protiv enormnog poskupljenja struje

Cijena električne energije za trgovce i ugostitelj izjednačit će se s ostalim potrošačima, odnosno bit će na nivou 53 eura po megavat-satu.
Gospodarstvo / Posao | 31. 12. 2021. u 11:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada Republike Srpske prihvatila je zahtjev Gospodarske komore RS da se svim gospodarstvenicma cijena električne energije spusti na 53 eura po megavat-satu, priopćeno je iz Komore.

Trgovina, poljoprivreda, ugostiteljstvo, rudarstvo i još par djelatnosti su imali cijenu od 65 do 92 eura po megavat-satu, prenose Nezavisne

"Nakon svih poduzetih aktivnosti Gospodarske komore Republike Srpske prema Vladi Srpske i Elektroprivrede RS i sastanka koji je održan s predstavnicima Elektroprivrede na kojem su prisustvovali predstavnici gospodarskih društava Tropik maloprodaja, Fructa trade, Leburić komerc i Sloboprom, postignut je dogovor i Vlada je prihvatila sugestiju i prijedloge Gospodarske komore Republike Srpske", rečeno je u Gospodarskoj komori RS.

Oni su najavili da će se cijena električne energije za trgovce i ugostitelj izjednačiti s ostalim potrošačima, odnosno bit će na nivou 53 eura po megavat-satu.

Ugovori i obavještenja koja su u međuvremenu stigla gospodarstvenicima bit će stavljeni izvan snage, a novi ugovori po dogovorenoj cijeni od 53 eura bit će dostavljeni početkom 2022. godine .

Kopirati
Drag cursor here to close