Na 100 milijardi dolara

Erdogan želi povećati obujam trgovinske razmjene s Rusijom

Nakon sastanka Erdogana s ruskim kolegom Vladimirom Putinom, u Kremlju je održan i sastanak izaslanstava.
Gospodarstvo / Posao | 08. 04. 2019. u 18:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan kazao je kako je cilj obim trgovinske razmjene s Rusijom povećati na 100 milijardi dolara.

Nakon sastanka Erdogana s ruskim kolegom Vladimirom Putinom, u Kremlju je održan i sastanak izaslanstava.

Erdogan je istaknuo da je sretan što se u Rusiji nalazi povodom osmog sastanka Tursko-ruskog vijeća visoke suradnje (UDIK) i zahvalio ruskom kolegi na gostoprimstvu, javlja agencija Anadolija.

Turski predsjednik je pojasnio kako se nakon sedmog sastanka UDIK-a različitim povodima sastao s Putinom, te da su i ministri i drugi dužnosnici dvije zemlje bili u kontaktu.

Podsjetio je kako su postavljeni temelji nuklearne elektrane Akkuyu i da je završen podvodni dio kraka plinovoda Turski tok.

''Planiramo krajem ove godine završiti kopneni dio plinovoda Turski tok. Prošle godine u našoj zemlji smo ugostili šest milijuna ruskih državljana i time postavili novi rekord, a Rusija je prva u turizmu. Naši poduzetnici su nastavili svoje aktivnosti u Rusiji i trenutno u Rusiji imamo oko 1.300 poduzetnika'', pojasnio je Erdogan.

Istaknuo je kako je na sastanku s Putinom razgovarao o regionalnim i međunarodnim temama.

''Naš cilj je da obim trgovinske razmjene dosegne 100 milijardi dolara. Trebamo analizirati postojeće stanje i fokusirati se na nove ciljeve. Nastavit ćemo naše aktivnosti na svim poljima, bilo vojnim, ekonomskim, trgovinskim ili kulturnim'', rekao je Erdogan.

Kopirati
Drag cursor here to close